Gündem
25 Eki 2023 20:11 Son Güncelleme: 25 Eki 2023 20:15

İsrail'den Gazze'de bir kanlı saldırı daha! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği bombardıman savaşın 19'uncu gününde de devam etti. Savaş uçakları binaları hedef aldı. İlk belirlemelere göre saldırıda 26 kişi hayatını kaybederken 100 kişi de yaralandı.

İsrail - Hamas aradındaki savaşta 19'uncu gün geride kalmak üzere... İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde sivil gözetmeksizin okul, cami, kilise ve hastaneleri bombalamaya devam ediyor. Savaş uçakları bu defa Gazze'de sivillerin bulunduğu bir mahalleyi hedef aldı, çok sayıda ölü ve yaralı var.

BİNALARIN HEDEF ALINDIĞI SALDIRIDA 26 KİŞİ ÖLDÜ, 100 KİŞİ YARALANDI

Gazze'deki İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'de El Cela ve El Yermük Caddeleri arasında kalan mahalleyi hedef aldığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu mahalleye kısa süre önce düzenlenen yoğun saldırıda 26 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalanları kurtarmak için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

İsrail savaş uçaklarının konut ve binaları hedef aldığı saldırı sonucu bölgede büyük yıkım meydana geldi.

İSRAİL - HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci hayatını kaybetti.