Gündem
22 Eki 2023 20:22 Son Güncelleme: 22 Eki 2023 20:25

İsrail'den bölgede gerilimi arttıran hareket! Komşu ülkeyi vurdu

İsrail ordusu, ülkenin güney sınırında konuşlu bir tankın kazara ateş aldığını ve Refah Sınır Kapısı yakınındaki Mısır'a ait bir mevziyi vurduğunu duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada olayın araştırıldığı ve ayrıntıların incelendiğini bildirildi. Öte yandan konuya ilişkin Mısır'dan yapılan ilk açıklamada, "İsrail tankından yanlışlıkla atılan top mermisi parçaları Mısır sınır gözetleme kulelerinden birine isabet etti." ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusuna ait tank, Refah Sınır Kapısı yakınındaki Mısır'a bir mevziyi vurdu. Konuya ilişkin İsrail ordusundan yapılan açıklamada, tankın kazara ateş aldığı açıklandı. Öte yandan Mısır'dan yapılan ilk açıklamada ise "Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalar esnasında sınırın karşı hattındaki bir İsrail tankından yanlışlıkla atılan top mermisi parçaları Mısır sınır gözetleme kulelerinden birine isabet etti." denildi.
 
"İSRAİL TANKI MISIR MEVZİNİ VURDU, OLAY ARAŞTIRILIYOR"
 
İsrail ordu sözcülüğü yaptığı yazılı açıklamada, "Kısa bir süre önce İsrail ordusuna ait bir tank, yanlışlıkla sınıra yakın Kerem Şalom (Kerem Ebu Salim) bölgesinde bir Mısır mevzisini, ateş açarak vurdu." ifadelerine yer verildi. Olaya dair araştırmaların başlatıldığı bilgisine yer verilen açıklamada, başka detaya yer verilmeden "yaşanan olaydan üzüntü duyulduğu" kaydedildi. Mısır makamlarından ise olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
 
MISIR'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ
 
Mısır Ordu Sözcüsü Albay Garip Abdulhafız da olaya ilişkin yazılı açıklamasında, "Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalar esnasında sınırın karşı hattındaki bir İsrail tankından yanlışlıkla atılan top mermisi parçaları Mısır sınır gözetleme kulelerinden birine isabet etti." bilgisini paylaştı.
 
MISIR ASKERLERİ HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI
 
Olayda "Mısır hudut kontrol personelinden" bazılarının hafif şekilde yaralandığını ve gerekli araştırmaların devam ettiğini belirten Abdulhafız, "İsrail'in 'kasıtsız olaydan' hemen sonra üzüntüsünü dile getirdiğini" ifade etti.