İsrail yine okul ve camideki masum sivilleri vurdu! Çok sayıda can kaybı var

İsrail, Gazze ve Filistin'e yönelik saldırılarını hastane, okul, kilise, cami ayırt etmeden deva ediyor. Son olarak Gazze Şeridi'ndeki Cibaliye Mülteci Kampı'nda BM bünyesinde bulunan bir okulu bombalayan İsrail ordusu, 50 Filistinliyi öldürdü. Aynı kamptaki başka bir binaya düzenlenen saldırıda da 32 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail yine okul ve camideki masum sivilleri vurdu! Çok sayıda can kaybı var - Sayfa 1

İsrail ordusunun, Gazze'de, yerinden edilen kişilerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki bir okula yönelik bombardımanında 50 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Bir binaya düzenlenen saldırıda da 32 kişi yaşamını yitirdi.

İSRAİL ORDUSU OKUL BOMBALADI
Bölgedeki sağlık kaynakları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bünyesindeki, çok sayıda kişinin sığındığı El-Fahura Okulunu bombaladığını belirtti. İsrail saldırısında 50 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirilirken, okul koridorlarında kalan cenazeleri çıkarmada büyük zorlukların yaşandığı aktarıldı. Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilisi ayrıca aynı kamptaki başka bir binaya gerçekleştirilen saldırıda aynı aileden 19'u çocuk 32 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

16
İsrail yine okul ve camideki masum sivilleri vurdu! Çok sayıda can kaybı var - Sayfa 2

"EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ"
Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Fahura Okulunun bombalanmasının İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamların sonuncusu olduğu kaydedildi. Açıklamada, "İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde Filistinli sivillere yönelik art arda yaptığı toplu katliamları en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

26
İsrail yine okul ve camideki masum sivilleri vurdu! Çok sayıda can kaybı var - Sayfa 3

"BM'YE YÖNELİK YENİ BİR AŞAĞILAMA"
"İsrail'in Filistinli sivillere karşı ilan ettiği savaş Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistin mevcudiyetini ortadan kaldırmayı amaçlıyor." denilen açıklamada, son saldırının buna kanıt teşkil ettiği belirtildi. Açıklamada, "İşgal devletinin, UNRWA okulunu hedef aldığı bu katliamı uluslararası topluma ve BM'ye yönelik yeni bir aşağılamadır ve sivillerin korunmasına yönelik tüm etkisiz uluslararası talepleri küçümsemektedir." değerlendirmesinde bulunuldu.

36
İsrail yine okul ve camideki masum sivilleri vurdu! Çok sayıda can kaybı var - Sayfa 4

BÜYÜK CAMİ'Yİ DE VURDULAR
Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Maghazi kampındaki Büyük Cami'yi vurdu. İsrail'in sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırıları sonucu Büyük Cami yerle bir olurken cami yakınlarında bulunan çok sayıda ev hasar gördü. Filistinli yetkililer, can kayıpları ve yaralıların olduğunu ifade etti. Filistin Medya Ofisi, hafta başında yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarında hasar gören cami sayısını 242 olarak açıklamıştı.

46