Gündem
03 Haz 2010 12:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:20

"İSRAİL SADECE KATLİAM YAPMADI MEDYA TERÖRÜ DE UYGULADI!" RTÜK YASAĞI KINADI!..

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İsrail'in saldırısını ve sonrasında medyaya uyguladığı yasağı kınadı.

RTÜK tarafından yapılan açıklama şöyle:

İsrail Masum İnsanları Hukuksuz Bir Şekilde Katletmekle Kalmamış, Medya Terörü de Uygulamıştır

İsrail tarafından Gazze’ye yardım konvoyuna uluslararası sularda yapılan saldırı ve bu saldırı sonucunda masum insanların hayatlarını kaybetmesi ülkemizde ve tüm dünyada derin üzüntü ve infial yaratmıştır. İsrail’in gerçeklerin ortaya çıkmasını engellemek amacıyla uyguladığı medya karartması da vahim saldırının bir başka boyutunu oluşturmaktadır.
Çoğulcu demokrasilerde haber alma özgürlüğü, medyanın haber ve görüşleri yaymasının yanı sıra toplumun da kendisini ilgilendiren konularda bilgilendirilmesini ve haber alabilmesini kapsar. Demokratik hak ve özgürlüklerin kesintiye uğradığı kriz zamanlarında da toplumun haber alma hakkının korunması esastır.
Modern dünyanın ifade ve haber alma hakkına verdiği öneme ve bu hakkın korunmasına yönelik aldığı bütün önlemlere rağmen, İsrail’in, insanların ifade ve haber alma haklarını kasten çiğnediği, hatta bunu zorba uygulamalarını gözlerden gizlemek için sistematik olarak gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda yaşanan vahim olayda tutuklananlar arasında gazetecilerin bulunması da kabul edilemez bir uygulamadır.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olarak İsrail’in bu tutumunu kınıyor ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

ETİKETLER
#yasak #RTÜK #kınama