Dünya
03 Ara 2023 12:25 Son Güncelleme: 03 Ara 2023 12:26

İsrail kendini vurdu: Demir Kubbe hedef şaşırdı… Soruşturma başlatıldığı belirtildi

Hamas'ın Gazze'den fırlattığı roketleri durdurmaya çalışan İsrail'in Demir Kubbe sisteminin ateşlediği füze Tel Aviv'e düştü. Görüntülerde füzenin diğerlerinin aksine havada bir süre döndükten sonra düştüğü anlar yer aldı.

Hamas'ın roketlerine karşılık vermeye çalışan İsrail'deki Demir Kubbe sisteminin ateşlediği füzelerden biri Tel Aviv'e düştü.

DEMİR KUBBE'DEN ATEŞLENEN FÜZE TEL AVİV'E DÜŞTÜ

İsrail'in Gazze'deki katliamı devam ederken, Hamas'la çatışmalar da şiddetlendi. Hamas'ın Gazze'den fırlattığı roketlere karşılık veren İsrail'in Demir Kubbe sistemi, kendi kendini vurdu. Akşam saatlerinde Demir Kubbe'den peş peşe ateşlenen füzelerden biri Tel Aviv'e düştü. Füzenin düşmesiyle birlikte patlama yaşanırken, bölgeden alevler yükseldi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İsrail ordusu, Demir Kubbe füzesinin ülkenin orta kesimlerine düştüğü görüntülerin ardından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Demir Kubbe önleme füzesinin başarısız olduğu ve İsrail'in orta kesimlerine düştüğüne dair görüntülerden sonra soruşturma başlatıldı." ifadesi kullanıldı.

Savunma sistemi Demir Kubbe'de "teknik bir arızanın" olabileceği ihtimaline işaret edilen açıklamada, olayda herhangi bir zayiatın yaşanmadığı belirtildi.

Times of Israel gazetesinin haberinde önleme füzesinin, Gazze Şeridi'nden Tel Aviv'e doğru fırlatılan çok sayıdaki rokete karşı ateşlendiğine işaret edildi.