Dünya
14 Mayıs 2021 21:42 Son Güncelleme: 14 Mayıs 2021 23:15

İsrail katliamda durmak bilmiyor! Bakanlık binasını vurdular

İsrail savaş uçakları, Gazze’nin batısında yer alan Filistin İçişleri Bakanlığı binasını vurdu.

Koltuğunu kaybetmemek için bölgeyi ateşe attığı belirtilen Netanyahu, yayınladığı görüntülü mesajda, gerilimi tırmandıracak açıklamalarda bulundu.

"HENÜZ BİTMEDİ"
Filistinli direniş örgütü Hamas’ın üst düzey isimlerine her yerde ulaşabileceklerini savunan Netanyahu, "Henüz bitmedi. Şehirlerimizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini yeniden sağlamak için her şeyi yapacağız." ifadesini kullandı.

BAKANLIK BİNASINI VURDULAR
İsrail savaş uçakları, Gazze’nin batısında bulunan Filistin İçişleri Bakanlığı binasını vurdu.

KASSAM TUGAYLARI'NDAN ÇAĞRI
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere İsrail'e karşı ayaklanma çağrısında bulundu.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yaptığı kısa yazılı açıklamada, Batı Şeria'daki Filistinlilerin İsrail'e karşı direnişinden övgüyle söz etti.

Ebu Ubeyde, açıklamasında, "Ey Batı Şeria'nın kahraman ve özgür insanları, bilekleriniz bükülmesin, devriminize selam olsun, işgalcilerin ayaklarının altındaki toprağı ateşe verin." ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN LÜBNAN SINIRINDAKİ GÖSTERİYE MÜDAHALESİ

İsrail güçlerinin, Kudüs ve Gazze Şeridi'ne destek için Lübnan sınırında düzenlenen gösteriye müdahalesinde ilk belirlemelere göre 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre bir grup Lübnanlı, Filistin'le dayanışma için sınıra doğru yürüdü.

Filistin ve Lübnan bayrakları taşıyan göstericiler, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırılarını protesto etti. Göstericiler, sınır çitini geçti ve ateşler yaktı. İsrail güçleri ise göstericilere ateş açtı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, ilk belirlemelere göre İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 1 kişi öldü, 1'i yaralandı. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da "Lübnan'dan İsrail topraklarına geçen bir grup şüpheli göstericiye tanklarla uyarı ateşi açıldığı" kaydedildi.

Bölgede ateş yakan göstericilerin daha sonra Lübnan'a döndüğü aktarıldı.

İSRAİL'İN SALDIRILARI

Gazze Şeridi'ndeki direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını bildirmişti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 10 Mayıs'tan bu yana İsrail'in Gazze saldırılarında 31'i çocuk, 20'si kadın olmak üzere 122 Filistinli hayatını kaybetti. Yaralı sayısının ise 900'e ulaştığı ifade edildi.

BM'DEN AÇIKLAMA

BM, Gazze'ye düzenlenen saldırılarda 10 bine yakın Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını tahmin ettiklerini açıkladı.