Dünya
16 Kas 2023 11:46 Son Güncelleme: 16 Kas 2023 11:51

İsrail, Gazze'deki Sabra Mahallesi'ni bombaladı! 50'ye yakın kişi öldü, onlarca yaralı var

Günlerdir Gazze'de katliam yapan İsrail ordusu, bugün de kent merkezindeki Sabra Mahallesi'ne bombalı saldırı düzenledi. Saldırılarda 50'ye yakın kişi öldürüldü, onlarca insan da yaralandı.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, 41. gününde şiddetlenerek sürüyor. İsrail savaş uçakları bu sabah da merkezdeki Sabra Mahallesi'ni bombaladı. Saldırılarda 50'ye yakın kişi öldürüldü, birçok insan yaralandı.

CAN KAYBI 11 BİNİ AŞTI
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı operasyon başlatmıştı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı. Okulları, evleri, camileri bombalayan İsrail sivillerin sığındığı hastaneleri de aralıksız vuruyor. 41 gündür süren katliamda Gazze'de 11 binden fazla insan can verdi, binlerce insan ise yaralı. Ancak uygulanan abluka nedeniyle kentte yakıt, elektrik ve su bulunmuyor. Bu nedenle insanlar ölüme terk edilmiş durumda.

ŞİFA HASTANESİ'Nİ BASTILAR
Sivillerin sığındığı her yeri Hamas güçlerinin bulunduğu bahanesiyle İsrail ordusu, önceki gece de Gazze'de binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu, bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesine baskın düzenlemişti. İsrail'in, baskının ardından tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, eleştirilere neden olmuştu. Hamas, İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesine düzenlediği baskında katliam yapılmasına karşı uyarıda bulunarak, sağlık personeli, yaralılar ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden İsrail'i, ABD'yi ve uluslararası toplumu sorumlu tutmuştu.