Dünya
05 Tem 2023 07:22 Son Güncelleme: 05 Tem 2023 07:22

İsrail, Cenin Mülteci Kampı’ndan çekilmeye başladı!

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 48 saattir kuşatma altında tutulan Cenin Mülteci Kampı’ndan çekilme başladığı belirtildi. Öte yandan İsrail güçlerinin işgal altındaki Cenin kentinde düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi. İsrail ordusu, bir askerlerinin de öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, birliklerin işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Cenin Mülteci Kampı’ndan çekilmeye başladığı belirtildi.

İsrail ordusu, 3 Temmuz Pazartesi gece saatlerinde Cenin kenti ile Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlemiş ve bölgeyi kuşatma altına almıştı.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Cenin'de bir Filistinliyi daha öldürdüğü belirtildi.

Böylece İsrail güçlerinin Cenin kentinde ve Cenin Mülteci Kampı’nda iki gün boyunca havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 12’ye yükselirken, 20’si ağır yaklaşık 120 kişi yaralandı.

BİR İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, bir İsrail askerinin, işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı’nda yürütülen kuşatmanın sonlandırıldığı sıralarda vurularak yaralandığı belirtildi.

Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralı askerin, İsrail'de kaldırıldığı hastanede öldüğü aktarılan açıklamada, olayın nasıl meydana geldiği ve askerin Filistinlilerin açtığı ateşle mi yoksa "dost ateşiyle" mi vurulduğu hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi.