Gündem
13 Mar 2013 13:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:04

İSPARK'TA 15 DAKİKAYA KADAR PARK ÜCRETSİZ Mİ?

İSPARK, Bakırköy Tüketici Hakem Heyeti tarafından verildiği belirtilen kararla ilgili bir açıklama yaptı.

İşte İSPARK'tan yapılan açıklama...

Mahkeme İSPARK’ı haklı buldu

Son zamanlarda medyada yer alan, Bakırköy Tüketici Hakem Heyeti tarafından verildiği belirtilen ve İSPARK aleyhine olduğu iddia edilen kararın hukuki bir bağlayıcılığı yoktur. Şirketimiz konuyu Tüketici Mahkemesi’ne  taşıyarak, alınan karara itiraz etmiş, hukuki süreç devam etmektedir. Ayrıca İSPARK A..Ş ‘nin yol üstü otopark işletmeciliği yapması ve ücret almasının  yasal olmadığı yönündeki başvurular da , İstanbul 2. İdare Mahkemesi  tarafından reddedilmiştir.
Öte yandan konu ile ilgili daha önce de yapılan yürütmenin durdurulması, otopark işletmeciliğinin yasal olmadığı yönündeki başvurular, İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından değerlendirilmiş, otopark uygulamasının yasal olduğu yönünde karar verilmiştir. Bu karar Danıştay tarafından da onanmıştır.
İSPARK uygulamaları ile değnekçiliğe son vererek, 7 yılda 1 Milyar TL’yi kayıt altına almış ve ekonomiye kazandırmıştır. 2 bin 500 personeli ile hizmet veren İSPARK, ayrıca istihdam yaratarak sosyal bir fayda sağlamıştır. Kente çok sayıda modern ve teknolojik otoparklar kazandıran İSPARK, İstanbul için yeni projeleri üretmeye modern park hizmeti sunmaya devam edecektir.