Spor
13 Nis 2022 00:40 Son Güncelleme: 13 Nis 2022 01:03

İspanyollar tarih yazdı: Şampiyonlar Ligi'nde büyük sürpriz!

Şampiyonlar Ligi'nde Villarreal'in destansı yürüyüşü devam ediyor! İspanyol ekibi, ilk maçta 1-0 yendiği Bayern Münih ile Almanya'da 1-1 berabere kalıp rakibini eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi. Öte yandan gecenin bir diğer maçında Real Madrid, sahasında Chelsea'yi uzatmalarda 3-2 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali’nde Bayern Münih ile Villarreal karşı karşıya geldi. Allianz Arena’da oynanan mücadele 1-1 sona erdi. İlk maçı da sahasında 1-0 kazanan İspanyol ekibi, Şampiyonlar Ligi’nde sezonun büyük sürprizine imza atarak yarı finale yükseldi.

 İspanya’daki maçı Danjuma’nın attığı golle 1-0 kazanan Villarreal, rövanş mücadelesinde ise karşılaşma boyunca bulduğu tek isabetli şutta Alman devini yıkmayı başardı!

 Yarı final için büyük oranda favori gösterilen Bayern Münih, rakibinin kilidini ilk yarıda açamadı. 52. dakikada Robert Lewandowski, Almanları bir nebze olsun rahatlatan golü kaydetti.

 2. golü arayan Bayern Münih, turu uzatmalara bırakmadan sonlandırmak için yüklendiği anlarda kalesinde golü gördü! Villarreal, 88. dakikada oyuna 4 dakika önce giren Samuel Chukwueze’nin kontra atakta attığı golle skoru 1-1’e getirdi.

 Bu golden sonra Bayern Münih taraftarları buz keserken, ev sahibi takımın abluka altına aldığı Villarreal kalesinde ikinci golü bulamadı.

 Bir önceki turda Juventus’u eleyen Villarreal, 2020’nin şampiyonu Bayern Münih’i de eleyerek yarı finale yükselmeyi başardı.

 Villarreal, yarı finalde Benfica-Liverpool eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

GECENİN DİĞER MAÇI NEFES KESTİ

Real Madrid ile Chelsea, Şampiyonlar Ligi çeyrek final turu rövanş maçında Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldi. Uzatmalara giden maçı İspanyol devi 3-2 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

 CHELSEA, BERNABEU'YU ŞOKA SOKTU

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Chelsea, 15. dakikada Mason Mount'la 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken Maviler, 51. dakikada Rudiger ve 75. dakikada Timo Werner'le farkı 3'e çıkardı. Büyük bir şoka giren Santiago Bernebeu'da Luka Modric'in kadife ayakları devreye girdi. 80. dakikada Hırvat maestronun ölçüp biçip ayağının dışıyla, Chelsea ceza alanının içine gönderdiği topta Rodrygo golü buldu ve Real Madrid skoru 3-1'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç uzatmaya gitti.

 UYUYAN DEV UYANDI

Uzatma dakikalarında tüm maç uyuyan dev adeta uyandı ve Real Madrid taraftarına beklediğini verdi. Eflatun-beyazlıların son haftalardaki gol makinesi Karim Benzema 96. dakikada attığı golle skoru 3-2 yaptı. Kalan dakikalarda heyecan bir an olsun eksilmedi ancak başka da gol çıkmadı. Mücadeleyi 3-2 kazanan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde adını yarı finale yazdırdı.