Gündem
11 Tem 2015 09:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:43

İspanyol gazeteciler Arda Turan'ı yorumladı!

Barcelona'ya transfer olan genç futbolcu İspanyol basının gündeminde....

Atletico Madrid'den Barcelona'ya transfer olan milli futbolcu Arda Turan için dün külüp binasında bir imza töreni düzenlendi ve Turan 5 yıllığına Barcelona'da oynamak için imzayı attı.

İmza törenine Türkiye'den birçok gazetecinin yanısıra dünya medyası da büyük ilgi gösterdi.

İspanya’nın önde gelen spor yorumcuları Hürriyet'e konuştu ve Arda Turan'ın futbolculuğu hakkında yorum yaptı.

İspanyol yorumcular, ağırlıklı olarak Arda’nın kaliteli oyuncu olduğunu ama kendisin zor günlerin beklediğini dile getirdi.

İşte o görüşler:

Luis Buxeres (ABC Ispanya):

Arda Turan harika bir futbolcu. Atletico Madrid’de onu defalarca izledim. Barcelona’ya imza atması sürpriz değil çünkü yetenekleri burada oynaması için fazlasıyla yeterli.

Andres Corpas (El Mundo):

Arda harika ve farklı bir futbolcu. Xavi, Iniesta ve Busquets’ten sonra Barcelona bu alanda çok farklı yeteneklere sahip bir oyuncuya sahip oldu. Atletico’nun iyi bir takım olmasında payı çok büyüktü ve şimdi dünyanın en iyisinde kalitesini gösterecek.

Jordi Blanco (ESPN):

Bu transfer benim için süpriz oldu. Açıkcası onun mevkisinde çok önemli futbolcular var. Iniesta ve Rakitic sezonun en iyilerindendi. Arda’yı büyük bir rekabet bekliyor ve 6 ay oynamayacak oluşunu dezavantaj görüyorum.

Jordi Vidal (Sport):

Atletico’nun en iyilerinden biri Arda’ydı ama burada çok daha iyileri var. Ancak Xavi’nin Katar’a gidişinden sonra Barcelona’nın Arda’ya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Camp Nou’nun ortasındaki boşluk onunla dolabilir.

Mireia Carcole (Vavel):

Arda iyi bir futbolcu. İspanya’da forma giyen en iyi yabancılardan biri. Xavi’yi kaybettikten sonra Arda bu ihtiyacı kapatacaktır.

A.Moschella (Il Catenaccio):

Fevkalade yeteneklere sahip bir futbolcu ancak 6 ay olmayacak. Ondan sonrasında ise Rakitic ve Iniesta ile rekabete girecek ama hemen 11 oyuncusu olur mu bunu zaman gösterecek. Barcelona’nın ihtiyacı olan bir oyuncu olup olmadığı konusunda şüphelerim var.

Raffaele Riverso (Tuttosport):

Luis Enrique’nin oyun anlayışına uygun bir profile sahip. Busquets’i dışarıda tutarsak Iniesta ve Rakitic’i kesmesi neredeyse imkansız. Adaptasyon süreci ve 6 ay oynayamayacağını düşünürsek Arda’nın ilk 11 oyuncusu olması için uzun bir zaman gerekecek.