Gündem
17 Kas 2021 22:29 Son Güncelleme: 17 Kas 2021 22:35

İspanyol gazeteci sordu: Erdoğan'dan LGBT ve İstanbul Sözleşmesi açıklaması

İspanyol bir gazeteci, Erdoğan'a İspanya ile savunma sanayi işbirliği, LGBT hakları ve İstanbul Sözleşmesi ve Türkiye'deki koronavirüs salgınının seyrine ilişkin sorular yöneltti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Hükümet Başkanı Pedro Sanchez ile görüşmesinin ardından anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu.

 İSPANYOL GAZETECİDEN LGBT VE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ SORUSU

Açıklamaların ardından gateciler sorularını yöneltti.

 İspanyol bir gazeteci, Erdoğan'a İspanya ile savunma sanayi işbirliği, LGBT hakları ve İstanbul Sözleşmesi ve Türkiye'deki koronavirüs salgınının seyrine ilişkin sorular yöneltti.

 Erdoğan, savunma sanayi ve koronavirüs sorularına yanıt verirken; LGBT hakları sorusuna yanıt vermedi.

 

 İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi hakkında ise şöyle konuştu:

 “Maalesef bu dönem içinde kadına şiddet noktasında bizi dirun etmektedir. Bunun üzerine şiddetle gidiyoruz ve bu konuda da her konuda da gerekli adımları atıyoruz. Ancak İstanbul Sözleşmesi'ni gündemimizden çıkardık.

 Biz zaten bu adımları atıyoruz. Biz de aile kavramı kutsaldır. Aile kavramının lekelenmesine izin vermeyiz. Bu nedenle İstanbul Sözleşmesi'ne gerek yoktur dedik.”

 Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 “Bugünkü zirveyle ilişkilerimizi bundan böyle kapsamlı ortaklık olarak tanımlamaya karar verdik. Ayrıca bir zirve takip mekanizması kurarak hem kararlaştırdığımız hususların hayata geçirilmesini yakın takip altına aldık. Koronavirüsün olumsuz etkilerine rağmen ticaret hacmimiz daha şimdiden bir önceki enenin rakamlarını yakalamıştır. Bu durum 20 milyar dolarlık hedefimizi yakaladığımız anlamına gelmez. Bunu yakalayacağımıza inanıyorum.

 İSPANYOL YATIRIMCILARA ÇAĞRI

600'den fazla İspanyol şirketin Türkiye'de yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz. İspanyol dostlarımıza Türkiye'ye yatırım çağrımızı tekrarlıyorum. Bu çağrımız şimdiden karşılık bulmuştur. İspanyol Bankası BBVA tarafından yapılan açıklamalar Türkiye'ye olan güvenin en somut göstergesidir.

 Türkiye ve İspanya Avrupa'nın doğu ve batı ucunda Avrupa güvenliğinin ve refahının köşe taşı olarak stratejik konuma haiz iki NATO müttefikidir. İspanya ittifak dayanışmasının nasıl olması gerektiğini göstermektedir. Maalesef birçok NATO ülkesi buradaki patriotlarını alıp götürürken İspanya bunu yapmamıştır.”