Spor
23 Eki 2023 23:41 Son Güncelleme: 23 Eki 2023 23:44

İspanyol basını tarih verdi: İşte Arda Güler'in Madrid'deki ilk maçı!

La Liga devi Real Madrid'e transfer olduktan sonra sakatlıklar peşini bırakmayan Arda Güler'in sahaya çıkacağı ilk maçla ilgili İspanyol medyası tarih verdi.

Real Madrid forması giyen Arda Güler'le ilgili İspanya'dan yeni bir iddia gündeme geldi. AS'ta yer alan habere göre, Real Madrid'in, sakatlığı sonrası 18 yaşındaki futbolcunun yüzde yüzüne ulaşmasını beklediği aktarıldı.

5 KASIM'DA FORMA GİYECEK

Arda için her şey planlandığı gibi giderse, genç yıldızın 5 Kasım'da oynanacak Rayo Vallecano maçında ilk kez sahada yer alabileceği belirtildi.

Real Madrid'e transferi sonrası iki kez sakatlık yaşayan Arda Güler, henüz İspanyol devinin formasını bir maçta giyemedi.

CARLO ANCELOTTI NE DEMİŞTİ?

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 20 Ekim'de Arda Güler için, "Arda'nın durumu oldukça iyiye gidiyor. Biraz kondisyon eksikliği var. Bana göre 10-15 gün içinde tam formuna kavuşacak. Arda, her bölgede oynayabilen bir hücum oyuncusu. Oyun kurucu özelliğine sahip ama kanatlarda ya da diğer bölgelerde de oynayabilir. Herkes Arda için çok zaman harcıyor çünkü o çok genç. Real Madrid'de başarılı olmak için çok zamanı var. Arda hazır olmaya ve iyi işler yapmaya çok yakın." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

ARDA'NIN SORUNU FİZİK YETERSİZLİĞİ

AS’ın haberine göre Carlo Ancelotti ile fizik ve kondisyon antrenörü Antonio Pintus milli futbolcunun dönüş takvimini belirledi. Güler’e, Rodrygo’ya hazırlanan özel fizik antrenmanları uygulanacak, fizik kondisyonunu ve gücünü kazandığında sahalara dönecek.

Haberin detayında, Ancelotti ve Pintus’un ilk günden beri Arda’nın yeteneklerine zarar vermeden fizik gelişimini artırma çabalarında olduğu belirtildi. Arda’nın yaşadığı iki sakatlığın bu gelişim sürecine sekte vurduğu ancak şu an hızlı bir şekilde gelişim sağlandığına vurgu yapıldı.

Ayrıca genç futbolcunun hem Fenerbahçe’de hem Real Madrid’de üst üste sakatlıklar yaşamasının temel nedeni olarak fizik olarak yetersiz olması gösterildi.

MILAN İDDİASI

İspanyol basınında yer alan habere göre; Brahim Diaz'la yollarını ayıran ve orta saha kurgusuna takviyede bulunmak isteyen Milan, Arda Güler'i peşine düştü. Serie A devinin, 18 yaşındaki on numarayı kiralık olarak kadrosuna katmak istediği belirtildi.

Real Madrid'in genç yıldızın düzenli olarak şans bulabileceği bir takımda oynaması fikri üzerinde henüz kararını vermediği aktarıldı. Arda Güler transferi konusunda son kararı Başkan Florentino Perez'in vereceği kaydedildi.

KROOS: BU ADAM TAM BİR ÇATLAK

İspanyol basınında yer alan haberlere göre; Arda Güler, Real Madrid'de antrenmanlarda gösterdiği performansla Toni Kroos'u hayran bıraktı. Alman orta sahanın, 18 yaşındaki futbolcuyla ilgili şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

"Bu adam bir çatlak, 18 yaşında bazılarımızın asla yapamayacağı şeyleri yapıyor."

Öte yandan haberin ayrıntılarında, "Arda Güler henüz 18 yaşında ve muazzam bir potansiyele sahip. Geleceğin Real Madrid'ine liderlik edecek oyunculardan biri olarak görülüyor. Toni Kroos onun en büyük destekçisi" denildi.

SÖZLEŞMESİ 2029'DA BİTECEK

Arda Güler'in Real Madrid ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2029'da sona erecek. 18 yaşıdnaki orta sahanın güncel piyasa değeri 15 milyon euro. A Milli Futbol Takımı'nda 4 maça çıkan Arda Güler, 1 gol sevinci yaşadı.

Gençlerbirliği altyapısında futbola başlayan ve Fenerbahçe'nin U-16 takımına transfer olan Arda Güler, sezon başında 20 milyon euro karşılığında Real Madrid'e imza attı.

Genç oyuncunun sözleşmesinde 10 milyon euroluk bonus maddesinin yer aldığı belirtildi.

Öte yandan Arda Güler'in bir sonraki satışından Fenerbahçe'nin yüzde 20 pay alacağı aktarıldı.