Gündem
20 Ara 2012 17:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

İSMET ÖZEL'DEN SUNUCUYA ŞOK SUÇLAMA: ''VATAN HAİNİSİN, GÖZLEM ALTINDA TUTULMALISIN''

Skyturk360'ta yayınlanan"Şimdi Söz Sizde"de Hilmi Hacaloğlu'na konuk olan Şair İsmet Özel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bir yandan ezber bozan bir açıklama yapıp "Her Türk komünisttir" diyen Özel, diğer yandan da programın sunucusu Hilmi Hacaloğlu’nu vatan haini olmakla suçladı.

Seda Ateş isimli bir twitter kullanıcısının Özel’in daha önce bir mülakatta "Komünist olmadan olunmaz" ve "herkes Müslüman olabilir ama Türk olamaz" önermelerini hatırlatması üzerine "Evet her Türk komünisttir" diyen İsmet Özel, yeni önermesini şöyle izah etti; "Türk eğer kafirle çatışmayı göze alan bir Müslüman ise bu Türk, ümmet-i Muhammed’in mesuliyetini üzerine almadan nefes alamaz. Bütün Müslümanların tek bir parça olduklarını kabul etmek Türklüğün has özelliğidir".

VATAN HAİNİSİN, GÖZLEM ALTINDA TUTULMALISIN

Türk milliyetçiliği tartışılırken İsmet Özel’in "Türk olmak size ağır mı geliyor" sorusuna Hilmi Hacaloğlu "benim için Türk olmakla İngiliz ya da Fransız olmak arasında fark yok" demesine büyük tepki gösterdi ve "Siz bu ülkeye ihanet ediyorsunuz. Benim için siz bu ülkenin tehlikeli insanlarından birisiniz. Gözlem altında tutulmalısınız. Ve her an hareketleriniz not edilmeli" dedi.

Hacaloğlu, "Zimbabwe’de doğsaydık Zimbabweli olacaktık" diye görüşünde ısrar etmesi üzerine ise "Öyle bir şey yok. Bu bitkiler ve hayvanlar için geçerlidir. Kertenkele, kertenkele olarak yumurtadan çıkar ve kertenkele olur. İnsan kendi değerleriyle insandır" yanıtını verdi.

"OSMANLI OSMANDAN VAHDETTİN’E İHANET KÜLTÜRÜDÜR"

İsmet Özel, Muhteşem Yüzyıl ve muhafazakarlık tartışmaların hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Osmanlı İmparatorluğu’nun bir ihanet kültürü olduğunu söyleyen Özel, bugün güç sahibi olanların bu gerçeği ifade edemeyeceğini belirtti. Özel, "Osmanlı kültürü A’dan Z’ye Osman’dan Vahdettin’e bir ihanet kültürüdür ve Türklükle bir çatışma halindedir. İnsanlar o yalanlarla uyutuluyor" dedi.

MUHAFAZAKARLAR HİÇ BİR ŞEYİ MUHAFAZA ETMİYOR

"Türkiye’de muhafazakarlar neyi muhafaza ediyorlar, hiçbir şeyi" diyen İsmet Özel, "Taksim ve Çamlıca’ya cami yapılmasına nasıl bakıyorsunuz" şeklindeki soruya verdiği yanıtla kafaları karıştırdı!
"Ben bunlara bakmıyorum, bunlara sünnetçi bakar. Bunların hepsi gafil ve hain insanların bir şey yaptıklarını, zavallı aklı ermez insanlara kabul ettirmesi olarak bakıyorum. Bizim acilen üzerinde durmamız gereken Türk milletinin geleceğinin sağlanma alınması konusunda tedbir manzumesi belirlememiz gerekirken başka şeyler yapıyoruz. Türkiye’de muhafaza edilen şey nedir? Türkiye’de global kapitalizmin göbek artığı bir düzen var. Türk milleti sırtından hançerlendi. Bu siyasi yapı, milletin hevesiyle açılım temin etmek gayretiyle doğmuş bir şey değildi. Yalanlar yalanlar, yalanlar başka bir şey yok".