Gündem
11 Mar 2016 13:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:24

İsmet Berkan: Zaman'a atanan kayyım Türkiye'yi ciddi belaya sokacak

Hürriyet Gazetesi yazarı İsmet Berkan, Zaman Gazetesi'ne hukuksuzca atanan kayyım ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

NTV'de yayınlanan Basın Odası yorumcularından İsmet Berkan'dan Zaman'a atanan kayyımla ilgili çarpıcı tespitler geldi.

Kayyım atanmadan önce birçok maddenin ve cezanın işletilebiliceğini belirten İsmet Berkan, savcının en son ve en kestirme yol olan kayyım uygulamasını devreye sokmasına sert tepki gösterdi.

Verilen kararın Türkiye'nin başını ciddi derecede belaya sokacağını belirten Berkan, "Daha ortada iddianame yok, yargılama yokken savcının bir ek tedbir kararı olarak bir şirketin yönetimine el koyması gerçekten Türkiye'yi ciddi belaya sokacak bir şey." ifadelerine yer verdi.

Kararın Anayasa Mahkemesi ya da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden döneceğini belirten Berkan, "Anayasa Mahkemesi'ne başvuruları olacaktır bu konuda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de başvurular olacaktır. Ve eminim ki hepsini kazanacaklar." dedi.

İşte İsmet Berkan'ın o açıklamaları....

"Bu konuda Türk Ceza Kanunu'nda Türk Ticaret Kanunu'nda onlarca yüzlerce madde var. Buradaki bu atılı suçları engelleyecek ağır cezalara bağlayacak ve Zaman gazetesinin sahibi olan şirket Feza gazetecilik galiba bu şirketin başına bir kayyum atanmasına gerek kalmaksızın bugün ulaştırdığı sonuçlara ulaştıracak savcıları pek çok madde ve silah varken madde ve silahların hiçbirini kullanmayıp en kestirme yoldan en son çıkan kanun sayesinde ele geçirilen bir yetki ile o şirketin başına adam koymak.. Halbuki bu en sonunda yargılama aşamasında mahkeme aşamasında gündeme gelebilir birşey iken daha ortada iddianame yok, yargılama yokken savcının bir ek tedbir kararı olarak bir şirketin yönetimi el koyması gerçekten Türkiye'yi ciddi belaya sokacak bir şey.

"DAVALARIN HEPSİNİ KAZANACAKLAR"

Şimdi Anayasa Mahkemesi'ne başvuruları olacaktır bu konuda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de başvurular olacaktır. Ve eminim ki hepsini kazanacaklar.

Yarın öbür gün bize burada bunu tartıştıracaksınız. Ben şimdiden söylüyorum bunların hepsi Anayasa Mahkemesi'nden yada Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde dönecek şeyler.

"KAYYUM ÇİRKİNLİĞİ"

Halbuki savcı bugün aldığı tedbirin çok daha ağırlarına yol açacak şeyleri elindeki kanun maddesi ile ulaşabilirdi. Aslında savcının elinde onlarca silahlar var, mali polisin çok iyi bildiği bir sürü şey var. Hiçbiri bu kayyum çirkinliğini, o gazete önünde yaşanmak zorunda olan tuhaf olaylara falan hiç birine sebep olmaksızın yapılabilir onlarca şey varken savcının elinde en kestirme yoldan gitmek bence çok yazık oldu.

"BÖYLE BİR ÜLKEYE YATIRIM YAPILIR MI?"

Bu Türkiye'ye zarar veriyor. Türkiye'nin algısına zarar veriyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı sürekli yurtdışında 'ya gelin Türkiye'ye yatırım yapın' diyor. Yaparlar mı yatırım? Şirketlerini alıveriyorlar bir adamın. Bir de neye dayanarak alındığı da belli değil. Yapılır mı böyle bir ülkeye yatırım?

Hadi basın özgürlüğünü falan bir kenara bıraktım mülkiyet hakkı o kadar temel temel temel bir hakki bu hakkın üstüne zerre düştüğü anda uçuşur gider insanlar yani."