Televizyon
29 Nis 2020 11:29 Son Güncelleme: 29 Nis 2020 12:02

İsmail Türüt'ün sahur programındaki sözleri RTÜK'e taşındı! 'Haddini aştı'

Kanal 7'de “Sahur Vakti” isimli programına katılarak, "İktidarda CHP olsa vatandaşların yarısı ölmüştü" diyen İsmail Türüt'ün bu sözleri Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gündemine taşındı.

Kanal 7'deki sahur programına bağlanan Türüt, Ramazan mesajları vermek yerine CHP'yi eleştirmişti. Bunun üzerine programı yöneten Mustafa Karataş ise “Benim programlarda ben siyaset yaptırmıyorum ama baştan da kendim 'İsmail Türüt dobra dobra konuşur' dedim. Seni de susturamayacağım şimdi madem gönlünden geldi” demişti.

Türüt de salgının CHP iktidarı döneminde olması halinde ülkedeki vatandaşların yarısının hayatını kaybedeceğini öne sürdü, “Ya isyan çıkardı, ya kaos çıkardı, bu millet ölürdü” demişti.

Bu sözleri gerekçe gösteren RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, programın bugün yapılacak Üst Kurul toplantısında gündeme alınmasını ve cezalandırılmasını istedi.

“HADDİNİ AŞTI”

Tüm ülkenin koronavirüsle mücadele ederken bir sahur programında ortaya atılan bu gibi iddiaların yaptırımsız kalmaması gerektiğini ifade eden Taşcı, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Programdaki ifadeler hem ahlaki, hem hukuki hem de RTÜK mevzuatı açısından sorgulanması, değerlendirilmesi ve karar verilmesi gereken niteliktedir. İsmail Türüt’ün sözleri RTÜK Yasası’ndaki yayınların 'Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemeyeceği veya toplumda nefret oluşturamayacağı'na ilişkin hükmün açıkça ihlali anlamına gelmektedir. Söz konusu şarkıcının belli çevrelere yaranma duygusu ve uzunca süredir popülerliğe dayalı yitirdiği 'maddi' gelirlerini yeniden kazanma güdüsüyle hareket ettiği açıktır. Eğer öyle olmasa mübarek Ramazan ayında, sahur programında dini sohbet yerine, kendi haddini de aşacak biçimde siyasi değerlendirme yapmaya kalkmazdı. Bu kişinin amacı, ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı CHP’yi hedef alarak, kendisine yeni bir kariyer planlaması yapmaktır. Bu zatın cemaziyülevvelini tüm Türkiye zaten bilmektedir."