Gündem
30 Ağu 2013 09:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:37

İSMAİL TÜRÜT'ÜN OLAY YARATAN ŞARKISINA SUÇ DUYURUSU!

İsmail Türüt hakkında Gezi Parkı eylemcilerine yönelik hakaret içeren sözler taşıyan şarkısı için suç duyurusunda bulunuldu.

Türkücü İsmail Türüt hakkında, Ankara’da verdiği bir konserde Gezi Parkı eylemcilerine yönelik hakaret içeren sözler taşıyan ve tepkilere neden olan “Gezi şarkısı” için suç duyurusunda bulunuldu.

Zeki Hakan Dinçtürk isimli vatandaş savcılığa verdiği dilekçede, eylemciler için, “camide göbek atan Allahsız şerefsizler” ve “başörtülü bacıma saldıran edepsizler” gibi sözler içeren şarkısıyla Türüt’ün, “halkı tahrik ederek, kin ve düşmanlığa sevkettiğini” öne sürdü.

Savcılık, polis kanalıyla Türüt’ün ifadesinin alınmasını istedi. Dinçtürk’ün dilekçesi üzerine harekete geçen savcılık, dilekçeyi, suç duyurusuna neden olan şarkı Ankara’da söylendiği için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

Savcılık da Türüt’ün ifadesinin ikmalen alınması için Ankara Emniyeti’ne bildirimde bulundu. Ankara Emniyeti de, Türüt’ün İstanbul’da ikâmet etmesi nedeniyle İstanbul Emniyeti’nde ifadenin alınmasını istedi. Savcılık, Türüt’ün ifadesinin alınmasının ardından söz konusu şarkı nedeniyle dava açılıp açılmamasını kararlaştıracak.