Magazin
06 Haz 2016 18:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:17

İsmail Türüt'ün "Bir yerinize sokun" sözlerine yeni gelişme

Katıldığı bir televizyon programında küfürlü ifadeler kullandığı gerekçesiyle MESAM'dan ihraç edilen, Karadenizli türkücü İsmail Türüt, kararın iptali için dava açtı.

Katıldığı bir televizyon programında küfürlü ifadeler kullandığı gerekçesiyle MESAM'dan ihraç edilen, Karadenizli türkücü İsmail Türüt, kararın iptali için dava açtı. Türüt, “Bana paralar yolluyorsunuz. Alın o parayı müsait bir yerinize sokun” demişti.

İhraç kararının iptalini isteyen İsmail Türüt, dava dilekçesinde “Eleştirimle küfür etmedim. Halk dilinde sıkça söylenen bir deyimi kullandım. Masumane söylediğim bir cümle yüzünden yönetimin rahatsız olmasına anlam veremedim ve hakaret amacıyla konuşmadım” görüşlerin yer verdi. Türüt'ün avukatı da müvekkilinin düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde düşüncelerini aktardığını iddia etti.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi’ne verilen dava dilekçeinde kısa adı MESAM olan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin müzik eserleri alanında faaliyet gösteren ve üyelerinin haklarını koruyan bir meslek kuruluşu olduğu, İsmail Türüt'ün de diğer yüzlerce sanatçı gibi MESAM üyesi olduğu ifadeleri yer aldı.

İsmail Türüt 1 Mayıs 2015 tarihinde katıldığı Beyaz TV’de yayınlanan ‘Söylemezsem Olmaz’ adlı programda, söz MESAM ve MÜYORBİR’den açılınca İsmail Türüt, “MÜYOBİR'de de MESAM'da da hırsızlar var. Ben bu ülkede en çok Karadeniz türküleri çalınan, okunan adamım. Bana paralar yolluyorsunuz. Alın o parayı müsait bir yerinize sokun. Ananıza... Babanıza verin. Biz dilenci değiliz. Üç ayda bir 1 milyar... Komik komik rakamlar. Ayıp size, yazıklar olsun…” demişti.

"TAMAMEN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÇERÇEVESİNDE DÜŞÜNCELERİN AKTARILMASIDIR"

Mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde MESAM’ın verdiği kararın hukuka aykırı olduğu ileri süren İsmail Türüt’ün avukatı Hasan Kakşi, “Müvekkilimin eleştirileri incelendiğinde hiçbir hukuka aykırı beyan ve ifade mevcut değildir. Tamamen düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde düşüncelerin aktarılmasıdır. Bu düşünceler, müvekkilimin hak kaybına uğramış olmasından kaynaklıdır. Yani mağdur edilen müvekkilim İsmail Türüt’tür. İhraç kararının kanuna aykırılığı açıktır. Müvekkilim aleyhinde verilen kararlar hukuka aykırıdır. Üyelikten çıkarma ile uyarma ve kınama cezası kararının iptaline karar verilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.