Medya
25 Mar 2021 09:33 Son Güncelleme: 25 Mar 2021 10:25

İsmail Saymaz'dan olay 'Boynukalın' yazısı! Ayasofya'dan laikliğin cenazesi kalkıyor!

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, ülke gündeminde çok tartışılan Ayasofya Camisi imamıyla ilgili sert bir yazıyı kaleme aldı. Saymaz köşesinde Mehmet Boynukalın'ın 'paralel Diyanet İşleri Başkanına' dönüştüğünü yazdı.

Ülke gündeminde yoğun tartışmalara neden olan Ayasofya Camisi Baş İmamı Mehmet Boynukalın hakkında İsmail Saymaz sert bir yazıyı kaleme aldı. Sözcü gazetesindeki köşesinde Saymaz, "Ayasofya Camisi'nin avlusundan laikliğin cenazesi kalkıyor" derken, Boynukalın'ın paralel Diyanet Başkanına dönüştüğünü belirtti. 

İsmail Saymaz, yazısında "Erdoğan ve yol arkadaşları, siyasal İslamcığın seçimle iktidara gelebildiği biricik ülkenin Türkiye olduğunu unutmuş görünüyorlar. Bundandır ki… Ayasofya Camisi'nin avlusundan laikliğin cenazesi kalkıyor." dedi...

İşte İsmail Saymaz'ın o yazısı...

AYASOFYA'DAN LAİKLİĞİN CENAZESİ KALKARKEN

AK Partide yarattığı kırılmaya rağmen Ayasofya Camisrnin Iman Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, asla geri adım atmıyor. En son Twitter'da, "Büyük alim" dediği Said-i Nursi'yi andı. Rahmet dilediklerine Sultan 2. Abdülhamit'i ve İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif'i ekledi. Boynukalın'ın yad ettiği başkaları da var.

İskenderpaşa Tarikatı'nın şeyhlerinden Esat Coşan, Müslüman Kardeşler'in kurucusu Hasan El Benna, Saadet Partisi lideri Necmettin Erbakan, ABDli siyah Müslümanların lideri Malcolm-X, Fatih Camisi'nde 1980 yılında öldürülen Metin Yüksel, İstiklal Mahkemesinde idam edilen İskilipli Atıf Hoca...

Yalnızca 10 Kasım'ı boş geçti. 

Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümü olan 29 Ekim günü de paylaşıma ihtiyaç duyma&
Şaşırtıcı mı?
Değil!
Boynukalın, Cumhuriyet'in 100. yılına 2 kala, AK Parti tarafından uyandırılmış olan İslamcılık cereyanının ideolojik tutumunu ve eylem planını ortaya koyuyor.
En azından samimi bir İslamcı.

Boynukalın'dan siyasi fetvalar

Boynukalın, Twitter hesabını Ayasofya Camisi'ne atandıktan sonra, 9 Ekim 2020'de açtı. Başlangıçta fıkıh dersi duyuruları ile yetinirken, gazeteci Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman'ı İslam'ı hafife almakla suçladığı polemikle fark edildi.

O andan itibaren siyasi fetvalar art arda geldi
Örneğin, anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez laiklik maddesine itiraz etti.

Dedi ki: "1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam'dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün." Görüş bildirmesini eleştirenlere "Ben İslam hukuku profesörüyüm. İslam'ı anlatma görevim var" diye yanıt verdi. Boynukalın, kadın cinayeti kavramına karşı çıktı. Bu kavramın kadınları erkeklere düşman eden sloganik medya propagandası olduğunu ileri sürdü.

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamı için...