Gündem
05 Nis 2022 20:45 Son Güncelleme: 05 Nis 2022 20:48

İsmail Saymaz'dan İBB'nin zam talebinin reddedilmesi tepki: "İmamoğlu'nu batırmak için..."

Gazeteci İsmail Saymaz, UKOME toplantısında İBB'nin ulaşım zammı talebinin reddedilmesini değerlendirdi. Saymaz, ''Sırf İmamoğlu'nu başarısız göstermek adına İBB'yi batırmayı göze aldılar'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşıma zam yapılması yönündeki teklifi UKOME toplantısında bir kez daha reddedilirken; zammın reddedilmesi Türkiye'nin gündemine yerleşti.

 Konuya ilişkin yorumlarını Halk TV'de yayınlanan Konuşmasam Olmaz programında aktaran gazeteci İsmail Saymaz, zammın reddedilmesini ''Sırf İmamoğlu'nu başarısız göstermek adına İBB'yi batırmayı göze aldılar'' diyerek değerlendirdi.

 ''BELEDİYEYİ FİNANS KRİZİNE SOKMAK İSTİYORLAR''

Saymaz, ''Birincisi sırf İmamoğlu'nu başarasız göstermek adına gerekirse belediyeyi batırmayı göze almak. Belediyeye finans krizine sokmak, belediyeyi yurttaşın gözünde zam şampiyonu göstermek istiyorlar. Neredeyse vatandaşı otobüse binemeyecek hale getirecek şeklinde bir algıya oynuyor. Peki ne oluyor bu sonucunda: İmamoğlu'nu batırmak için, belediyeyi batıracak kadar gözünü karartmış bir tablo ile karşı karşıyayız'' diye konuştu.