Medya
17 Ara 2020 09:06 Son Güncelleme: 17 Ara 2020 09:46

İsmail Saymaz'dan çok konuşulacak AYM iddiası: İrfan Fidan için üç isim baskıyla çekildi

Sözcü Gazetesi yazarı gazeteci İsmail Saymaz, eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan'ın Yargıtay'a atanmasından sonra Anayasa Mahkemesi (AYM) seçimlerinde kazanması için diğer üyelere baskı yapıldığını iddia etti.

Sözcü Gazetesi yazarı gazeteci İsmail Saymaz iki gün önce yazdığı yazısında, İrfan Fidan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün aralarında anlaşmazlık olduğunu iddia ederek, "Bu kavga Bakan Gül'ü bile koltuğundan edebilir" ifadesini kullanmıştı. Saymaz bugünkü yazısında da İrfan Fidan ile ilgili iddialarına devam etti.

Saymaz, "Üç güçlü adaydan İsa Çelik, Şaban Kazdal ve Yusuf Kuzu çekildi. Nevzat Karababa ve Mikail Özdemir aday olmayacağını açıkladı. Son bir müdahale daha olmazsa Yargıtay'da bugünkü AYM seçimlerinde Fidan dahil olmak üzere beş aday yarışacak" dedi.

Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Fidan için yol temizliği

 Son yazımda, eski İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan'ın Cumhurbaşkanı
Erdoğan'ın özel isteğiyle Yargıtay'a atandığını, bir dosya kapağı bile dosya aralamadan, adeta indi bindi yaparak, Anayasa Mahkemesi'ne aday olduğunu anlatmıştım.

 Fidan'ın ilk üçe girmesi için Yargıtay üyelerine oy vermeleri ve adayların çekilmesi yönünde baskı yapıldığını yazmıştım.

 Nitekim, böyle oldu.

 Üç güçlü adaydan İsa Çelik, Şaban Kazdal ve Yusuf Kuzu çekildi. Nevzat Karababa ve Mikail Özdemir aday olmayacağını açıkladı.

 Son bir müdahale daha olmazsa Yargıtay'da bugünkü AYM seçimlerinde Fidan dahil olmak üzere beş aday yarışacak. İktidar yanlıları ile Hak-Yol olmak üzere tarikat ve cemaat bağlılarının Fidan'ı destekleyeceği belirtiliyor.

 Kimi muhafazakar üyelerin baskıya tepki olarak, adaylardan Mustafa Erol ve Nazmiye Kuşçuoğlu'na yönelebileceği, kimi milliyetçiler ve sosyal demokratların ise Nevzat Özsoy'a oy vereceği kaydediliyor.