Gündem
05 Kas 2021 07:43 Son Güncelleme: 05 Kas 2021 07:47

İsmail Saymaz’dan Bülent Ecevit hatırlatması! ‘AK Partililerin buna hakkı var mı?’

İsmail Saymaz, Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin paylaşım yapanları eleştiren AK Partililere katıldığı canlı yayında tepki gösterdi.

Halk TV'de canlı yayına katılan İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin paylaşım yapanları eleştiren AK Partililere tepki gösterdi.

Erdoğan'ın DSP Lideri Bülent Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlatan Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

“AK Partililer ellerine kalplerine götürsünler ve söylesinler, bir siyasetçinin sağlığı ile ilgili konuşulmasından şikayetçiler listesinde ilk olarak yer alabilirler mi? Acaba AK Partililerin buna hakkı var mı? Çünkü bu eylemi en çok kendileri yaptılar, bir başka siyasetçinin sağlığını en çok onlar konuştu. Birkaçı örneklendirmek isterim: 'Ecevit hırstan gitmiyor.'

Ecevit hasta o tarihte, evinde tedavi görüyor. Ama şu cümleyi okumak istiyorum: 'Ecevit bugün siyasetten çekilirse, siyaset dünyasının ve Türkiye'nin yıkılacağını zannediyor. O yüzden siyasete sımsıkı sarılıyor. Topluma yararlı olabilmek için değil, kendini ayakta tutabilmek için sarılıyor siyasete. Kendi siyasi hırsları için topluma ve milletimize kıymaktan çekinmiyor.'

Şu cümleler yakışıyor mu? Bu konuşmayı AK Partililerin dinlemesini isterim. Bundan 19 yıl önce Cumhurbaşkanı hastane olan Ecevit için bunları söylüyor. Peki şimdi kendilerinin şikayet etme hakları var mı? Devamında şöyle diyor Cumhurbaşkanı: 'Ama anlaşılıyor ki insan yaşlandıkça gerçekleri daha az görüyor ve hırsları daha da artıyor.

Bu konuşmanın sonunda AK Partililer şöyle diyorlar: 'Zirveyi mezarda yapacak.'

Bir hafta sonra Cumhurbaşkanı, Ecevit'i istifaya çağırıyor.”

İşte o anlar...