Gündem
25 Tem 2020 16:43 Son Güncelleme: 25 Tem 2020 19:51

İsmail Saymaz’dan Atatürk’e lanet okuyan Ali Erbaş’a çok sert sözler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'da Cuma hutbesi metninin dışına çıkarak Atatürk'e hakaret olarak yorumlanan açıklamalarına bir tepki de gazeteci İsmail Saymaz’dan geldi…

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'daki cuma namazında hutbesinde Atatürk'e lanet ettiği sözlerine bir tepki de İsmail Saymaz'dan geldi. Saymaz ayrıca Atatürk'e yapılan sözlü saldırılar karşısında susan savcılara, sendikalara, iş dünyasına ve üniversitelere de tepki gösterdi. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Ayasofya'daki ilk cuma hutbesinde "Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar" demişti. 

Ali Erbaş’ın bu sözlerine bir tepki de gazeteci İsmail Saymaz’dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saymaz; “Yüz yıl önce... Sevr’i imzalayan Damat Ferit hükümetinin şeyhülislamı Mustafa Sabri, Anadolu’da işgalcilere direnenlere eşkiya demiş, Mustafa Kemal’e lanet etmişti.  Yüz yıl sonra bugün... Vatanın camileri, onu kurtaran Mustafa Kemal’e lanet yağdırılacak yer değildir!” ifadelerini kullandı.

Ali Erbaş ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmamasını da eleştiren Saymaz; “Varsın, Mustafa Kemal’in Cumhuriyet’i emanet ettiği savcılar O’na yönelik saldırılar karşısında sussun. Varsın, üniversiteler lal kesilsin. Varsın, lokmasını cumhuriyete borçlu sendikalar ve iş dünyası, kafasını kuma gömsün. Biz halk çocukları, Mustafa Kemal’i ödünsüz savunacağız” dedi.

İşte o paylaşımlar