Gündem
02 Kas 2021 14:27 Son Güncelleme: 02 Kas 2021 14:41

İsmail Saymaz’dan AK Parti’ye olay Erdoğan afişi tepkisi! ‘‘Biz asmadık’ demek için mi?..’

Sosyal medya hesabı üzerinden Rize’de bulunan bir bilboard fotoğrafını paylaşan İsmail Saymaz, AK Parti’ye dikkat çeken bir eleştiride bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 büyükelçiyi ‘istenmeyen adam’ ilan etme çağrısı ile başlayan kriz ABD’nin Viyana sözleşmesi hatırlatmalı mesajı sonrasında tatlıya bağlandı. Yaşanan bu olay üzerine bu hafta Rize’de billboardlara ‘teşekkür afişi’ asıldığı görüldü.

Söz konusu afişleri İsmail Saymaz ifşa etti.  Saymaz’ın paylaştığı afişin üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yazan "Tek bir cümle ile 10 ülkeyi dize getirdi" yazısı ise dikkat çekti.

“‘BİZ ASMADIK’ DEMEK İÇİN Mİ?”

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “AK Partililer büyükelçi krizini Rize’nin sokaklarına taşımış” diyen İsmail Saymaz, devamında şu ifadeleri kullandı: “Bilboardlara imzasız şekilde Erdoğan’a övgü ve teşekkür ilanı asmışlar. Afişte ‘Tek bir cümleyle 10 ülkeyi dize getirdi’ diye yazmışlar. Eğer öyleyse ne diye imza atmıyorsunuz? Sorarlarsa… ‘Biz asmadık’ demek için mi?”

İşte İsmail Saymaz’ın o paylaşımı:

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala için açıklama yapan 10 büyükelçiyi ‘istenmeyen adam’ ilan etme çağrısının ardından büyük bir kriz yaşanmış, ABD’nin Viyana sözleşmesi hatırlatmalı mesajı sonrasında ise ortam sakinlemişti.