Polemik & Kulis
23 Eki 2018 14:34 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:56

İsmail Saymaz Star yazarıyla kapıştı, eski defterleri açtı! Nereleri bombalamış...

Gazeteci İsmail Saymaz, İBDA-C davasından uzun yıllar hapis yatan Star gazetesi yazarı Yakup Köse ile sosyal medyada birbirine girdi.

İsmail Saymaz, kişisel Twitter hesabından, Yakup Köse'nin dünkü yazısını paylaştı. Köse yazısında, Danıştay kararına tepki gösterirken, "Danıştay 8. Daire’nin marifetiyle gereksiz yere gündeme tekrar sokulan ‘Andımız’ adlı ucûbe metin Müslüman Anadolu halkının zihninde Kemalizm zorbalığını hatırlatıyor. 'Allah' demenin 'Yallah hapis' demek olduğunu, ezanın yasaklandığını, inancına küfredildiğini, horlandığını, itildiğini, bölündüğünü hatırlatıyor. İşte bundandır Müslüman Anadolu halkının tepkisi. Zulüm günlerine tekrar dönmek istemeyen halkımız, o günleri hatırlatacak en ufak hamleye bile tahammülü yok. ‘Andımız’ adlı ucûbeyi çocuklarımıza cebren okutmak da ufak değil oldukça büyük bir hamle" gibi ifadelere yer verdi.

İsmail Saymaz ise, Yakup Köse'nin "Andımız" için söylediği sözlere çok sert tepki göstererek, "Star’ın İBDA’cı yazarı Yakup Köse, 'Andımız' vesilesiyle Atatürk’e ve Cumhuriyet’e kin kusmuş. 'Andımız’ın Müslümanların inançlarına küfür edilmesini hatırlattığını' savunmuş. Köse, bu saçmalıkları bizim Rize’de bir camide okusa imam müezzin tarafından minareden atılır" diye yazdı. Saymaz, ardından da dün sabah Trabzon basınından, ulusal ve bölgesel çapta yayın yapan Karadeniz, Taka, Günebakış ve Son Nokta gazetelerinin başyazılarını paylaştı. Saymaz'ın paylaştığı gazetelerde Andımız övülürken, Saymaz da, "İBDA’cı Yakup da 'Müslüman Anadolu' ne diyormuş, görsün" diye belirtti.

Yakup Köse ise, Saymaz'ın sözlerine karşılık olarak, "Rize’yi bombalayan Hamidiye Kruvazörü artığı İsmail, seni kimler minareden atıp aşağıda tuttu!" şeklinde bir yanıt verdi.

NERELERİ BOMBALAMIŞ

Yakup Köse'nin İsmail Saymaz'a verdiği yanıttan sonra, Saymaz da, Köse hakkında dikkat çeken bir bilgi paylaştı. Saymaz, Köse'ye bir de soru sordu.

Saymaz, "İBDA’cı Yakup Köse, hakkında mahkeme kararına göre; 1995’te İş Bankası’na, 1996’da iki banka, bir acente, bir bara ve iki dağıtım şirketine bomba koymaktan ceza aldığın ifade ediliyor. O ki müslümansın, yalan söylemezsin. Söyle bakalım, bu bombaları koydun mu, koymadın mu?" diye belirtti.

Saymaz daha sonra ise, "Yakup Köse, cevap bekliyorum. Görelim Hamidiye'yi Mecidiye'yi" diye yazdı.

İşte Saymaz ile Köse arasındaki o polemik: