Gündem
29 Mar 2022 15:53 Son Güncelleme: 29 Mar 2022 16:14

İsmail Saymaz hakim karşısına çıktı: Dava ertelendi

Gazeteci İsmail Saymaz, savcı İlker Vural’ın Kayseri’de hastane basmasını haberleştirdiği gerekçesiyle açılan dava üzerine Niğde 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Gazeteci İsmail Saymaz, hakkında savcı İlker Vural’ın Kayseri’de hastane basmasını haberleştirdiği gerekçesiyle “kişisel verileri ele geçirmek ve yaymak” iddiasıyla 9 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

Niğde 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen bugünkü duruşmayı Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) de takip etti.

KAMERA KAYITLARI TALEP EDİLDİ
İsmail Saymaz'ın avukatı Serdar Laçin, “Kişisel verilerin bizzat davacı tarafından hem İstanbul hem Kayseri’ye gönderildiği 20 Ocak tarihli ihtarnameyle alenileşmiştir” ifadelerini kullandı.

Saymaz’ın diğer avukatı Aslı Kazan da, "Kayseri Acıbadem Hastanesi’ne ait olayla ilgili kamera kayıtlarını talep ediyoruz" diye konuştu. 

Mahkeme talebi reddetti ve davayı 28 Haziran'a erteledi.

NE OLMUŞTU?
Gazeteci İsmail Saymaz hakkında savcı İlker Vural’ın Kayseri’de hastane basmasını haberleştirdiği gerekçesiyle “kişisel verileri ele geçirmek ve yaymak” iddiasıyla 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Davanın Niğde 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen Aralık ayındaki celsesine Saymaz ve avukatları İstanbul’dan SEGBİS ile bağlanmıştı. Saymaz, savunması sırasında dosyanın müştekisi olan Savcı Vural’ın duruşmaya getirilmemesine tepki göstermişti.

Saymaz, “Savcı kendi meslekten gelen gücünü nasıl bir noktada hastanede kullanmış ise de şu an Niğde’de dava açtırarak kendi kişisel gücünü benim üzerimde kullanıyor. Bir meslektaş dayanışması olduğunu görüyoruz. Savcı beyin kendisi bir kez olsun duruşmaya gelmemiştir. Kendisi ile hiç yüzleşmedik” demişti.