Medya
20 Eki 2010 08:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:43

İSMAİL KÜÇÜKKAYA HANGİ ÜNLÜ İSİMLERE NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ?

"İşte dün, 'emeğe saygı' anlamında özellikle televizyonlara teşekkür borçlu olduğumuz bir gün yaşadık."

Haberin kralları
  
Masum bir çocuk, Malatya’da ’idarenin ihmali’ sonucu su kanalına düşüp hayatını kaybetmişti. Arkadaşımız Ercan Öztürk, o mahkemeye sunulan savunmayı bulup incelediğinde hepimiz şoka girmiştik. Babası da milletvekili olan ve yörede çok güçlü bir ailenin kızı avukat hanım, ’Bu kadar tazminat ödenirse buralarda pek çok aile para için çocuğunu öldürür’ diyordu. Manşet yaptık, kıyamet koptu. Haberin arkasını da getirdik, acılı annenin ’O parayı ben avukat hanıma vereyim, kendi çocuğunu dereye atsın’ feryadını duyurduk.

Ve dün gece...
Okan Bayülgen, ’Muhabbet Kralı’ programının tamamını bu sosyal konuya ayırmıştı. Ercan Öztürk, avukatlar, uzmanlar, psikologlarla birlikte uzun uzun ’bir toplumsal yarayı’ ve onun adaletle bağlantısını işledi. Sabah 4’e kadar sürdü ve çok sağlam bir program oldu.

Bu yayın bittikten 4-5 saat sonra bütün Türkiye bu kez AKŞAM’ın ’yeni bir bomba manşetine’ uyanmıştı: Gazetecilik durmuyordu.

’Katliam odası’ başlığıyla, Zirve cinayetlerinin olay yeri tatbikatlarını yayınladık.
Önce arkadaşlardan tebrik telefonları, mesajlar...

Ardından Deniz Arman’ın ve pek çok TV yöneticisinin telefonu geldi. Bu haberi görüntüleriyle kullanmak istiyorlardı.

Haber kanalları peş peşe kasetleri almaya geldiler. Sırayla, NTV, CNN Türk ve SKY Türk...

Gazetecilik söz konusu olunca her türlü polemiği bir yana bırakan Cüneyt Özdemir’in 5N 1K ekibi önce aradı, ardından arkadaşlarımızı davet edip, haberi tüm detaylarıyla ekrana taşıdı.

Akşam bütün kanalların haberlerinde de yer aldı, konu Türkiye’ye mal oldu.
Usta gazeteci Uğur Dündar, haberi yayınladıktan sonra ’AKŞAM gazetesine görüntüleri bizimle paylaştığı için teşekkür ediyoruz’ dedi.  

Deniz Arman dedim ya, dün Ahmet Hakan’ı okuyunca aklıma gelmişti. Ahmet, bir gün önce bizim Yiğit Bulut röportajımızdan bahsediyordu, gazetemizin adını vermemişti. Aramıştım, sağ olsun dün yazmış, ’pardon’ diyor, ’o röportaj AKŞAM’ındı’.

Bunlar önemlidir, saygı duyulacak tavırlardır.
Geçenlerde Kanal D haber bülteninde benzeri bir olay yaşamıştık. Manşetimizi işliyorlardı. AKŞAM adını kullanmadan... Hemen Kanal D’yi aradım. Deniz Arman çıktı. Canlı yayındaki Mehmet Ali Birand’a anında aktarmış ve daha bülten bitmeden hakkımızı teslim etmişlerdi.

İşte dün, ’emeğe saygı’ anlamında özellikle televizyonlara teşekkür borçlu olduğumuz bir gün yaşadık. Elbette kurumsal açıdan olup bitenleri önemsiyorum ama en can alıcısı, o haberi yapan Devrim Tosunoğlu ve böyle manşetlerin gururunu bize yaşatan İstihbarat Şefimiz Özkan Tamirak ve Yurt Haberler Müdürümüz Kenan İspir’in sevincine tanıklık etmekti. Gazeteci ’imzası’yla yaşar, ’haberi’yle var olur, gündem yaratınca keyfinden havalara uçar. Bizim muhabirlerimiz ’özel haberleriyle’ işte doyasıya bu mutluluğu yaşıyorlar.

Pazar günü de AKŞAM’ın etkinliği açısından tarihi bir olaya tanıklık etmiştik. Avrasya Maratonu AKŞAM’ın ana sponsorluğunda rekor üstüne rekor kırmıştı. Yüz binden fazla insanın AKŞAM yazılı tişörtlerle iki kıta arasında yürüdüğü maratondan sonra Kadir Topbaş aradığında ’Bu kadarını beklemiyorduk’ derken aslında gazetemizin etkinliğinin de altını çiziyordu.  

Sezar’ın hakkını Sezar’a verenlere de ’bu sektörün kralları’ deniliyor. Helal olsun Uğur Dündar’a, Mehmet Ali Birand’a, Ali Kırca’ya, Deniz Arman’a, Ahmet Hakan’a, Okan Bayülgen’e ve emeğe saygı gösteren bütün meslektaşlara...

İsmail Küçükkaya/AKŞAM