Polemik & Kulis
15 Ağu 2012 17:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:02

İSMAİL KÜÇÜKKAYA: AKŞAM KÜÇÜLMEYECEK, TEK BİR MUHABİRİN İŞİNE SON VERİLMEYECEK!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, yazarımız Varol Ersoy'un Mehmet Emin Karamehmet'e yaptığı çağrı üzerine bir açıklamada bulundu.İşte o açıklama...

AKŞAM Gazetesi küçülmeyecek

Akşam Gazetesi’nde bazı yazarlarımızla üzülerek yollarınızı ayırma kararı almış olmamız hakkında özellikle basın sektöründe tartışma konusu yapılan kimi konularla ilgili bir açıklama yapma ihtiyacı oluştu. Sitenizdeki haber analizde de kimi haksız ifadelerle birlikte yanlış anlamalara yol açabilecek hususlarla ilgili olarak görüşlerimizi yine siteniz aracılığıyla kamuoyuna duyurmak istiyoruz:

Akşam Gazetesi’ndeki 12’inci,yayın yönetmenliğimde de 4’üncü yılımı tamamlamak üzereyim. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olarak -daha önce de farklı mecralarda dile getirdiğim üzere-gazetecilik anlayışım muhabir ve haber odaklıdır. Çok net ifade edeyim ki, Akşam Gazetesi’nin asla bir küçülme planı yok. Tek bir muhabir ve editörün işine son verilmedi ve bundan sonra da son verilmeyecek. 

YENİDEN YAPILANIYORUZ

Medya sektöründeki dönüşüme adapte olmak için, Akşam Gazetesi bir süredir çok yoğun biçimde yeniden yapılanma çalışmaları yürütüyor. Buradaki amaç, gazetenin habercilikteki gücü ve etkinliğini finansal performansa dönüştürmek ve gazeteyi yeni medya mecralarında da aynı etkinliğe kavuşturmak. Hepinizin tanıklık edeceği üzere yeni modellemeler çok yakında devreye girecek. 

FARKLI GÖRÜŞTEKİ YAZARLAR

Bazı yazarlarımızla yollarımızı ayırırken de sadece bu perspektiften yola çıktık. Bu nedenle, köşe yazarlarımızla yol ayrılığımız gazetenin dönüşümü çerçevesinde değerlendirilmelidir. Ayrıca, bu karar en ufak bir baskı ile alınmış bir karar değildir. Grubumuz geçmiş yıllardan bu yana hiçbir zaman, hiçbir çevreden gelen baskılara boyun eğmemiştir. Aksi halde bu kadar ağır bedelleri ödemezdi.  Birbirinden farklı siyasi görüşlerdeki yazarlarla yol ayrılığımız konunun siyasi olmadığını net bir biçimde zaten ortaya koymaktadır.  

Çukurova Grubu ve onun patronu Mehmet Emin Karamehmet Akşam Gazetesi’ne toplumsal fayda ve sorumluluk penceresinden bakmaktadır. Bu konuda yıllardır çok büyük fedakârlıklarda bulunmaktadır. Mehmet Emin Karamehmet gazetesinin tarafsız duruşundan ve etkin haberciliğinden memnuniyetini her fırsatta dile getirmektedir. Fedakârlıklarını da sürdürecektir. Gazetenin daha etkin bir konuma getirilmesi için aldığımız kararlara kendisinin bizlere desteği tamdır.

İsmail Küçükkaya

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

MEDYARADAR/ÖZEL

MEHMET EMİN KARAMEHMET E SERT ELEŞTİRİ; AKŞAM I YÖNETEMİYORSUN!