Spor
11 Eyl 2023 17:07 Son Güncelleme: 11 Eyl 2023 17:09

İsmail Kartal'dan transfere veto: "Joshua King'i tercih etti"

Al Ittihad'dan ayrılması gündeme gelen Jota'nın Fenerbahçe'ye kiralanabileceği iddia edildi, ancak sarı-lacivertli takımın hocası İsmail Kartal'ın, Portekizli futbolcunun yerine Joshua King'i kadroda tutulmasını istediği öne sürüldü.

Suudi Arabistan takımı Al Ittihad'ın geçtiğimiz temmuzda Celtic'ten transfer ettiği Portekizli kanat oyuncusu Jota'nın takımdan gönderilmesi gündeme geldi. Yabancı kontenjanı sınırına takılan 24 yaşındaki futbolcunun adı Fenerbahçe ile anılmaya başlandı, ancak bu transferin gerçekleşmesi kolay görünmüyor.

İskoç basınından Football Scotland'ın haberine göre; Jota'nın sarı-lacivertli takıma kiralanma ihtimali oldukça düşük. Bunun için de iki sebep gösteriliyor.

Jota yerine King
Haber detayında, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın, Portekizli futbolcuyu transfer etmek yerine Joshua King'i kadroda tutmayı tercih ettiği belirtildi.

Ayrıca Avrupa Konferans Ligi kadrosu için UEFA'ya listenin verilmiş olması da Fenerbahçe'nin transferdeki isteksizliğinin bir diğer nedeni olarak gösterildi.

Beş maçta 133 dakika oynadı
Al Ittihad formasıyla beş maçta sonrada oyuna giren ve 133 dakika saha kalan Jota, bir kez fileleri havalandırırken asist yapamadı.