Gündem
25 Kas 2013 16:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:46

İsmail Güneş'in eşi: Çenesi kırıksa nasıl konuştu?

İsmail Güneş'in ses kaydının ortaya çıkmasından sonra eşi Yasemin Güneş açıklamalarda bulundu.

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybettiği helikopterin düşme olayı ile ilgili İsmail Güneş'in ses kaydının ortaya çıkmasından sonra eşi Yasemin Güneş açıklamalarda bulundu.
 
BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybettiği helikopterin düşme olayı ile ilgili İsmail Güneş'in 155 Polis İmdat ile yaptığı telefon görüşmesinin ses kaydı kamuoyunda büyük yankı buldu.
 
Cihan Haber Ajansı'nın (CİHAN) ilk kez yayınladığı ses kaydı ile ilgili İHA Muhabiri İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş konuştu. Yasemin Güneş, "Polisin dalga geçer gibi konuşması beni çok yaraladı." dedi. Eşinin o sırada çenesinin kırık olmadığının altını çizen Güneş, "Çenesi kırıksa o görüşmeyi nasıl yaptı? diye sordu.
 
25 Mart 2009 tarihinde saat, 15.03'te helikopter düştükten sonra kendisine gelen ve 112 Acil'den yardım isteyen İsmail Güneş'in 155 Polis İmdat ile yaptığı tek görüşmenin ses kaydı ile ilgili Yasemin Güneş, polisin İsmail Güneş'e yaklaşımından şikayetçi. Yasemin Güneş, eşinin 55 saniye süren 155 Polis imdat ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Güneş, ses kaydını ilk kez dinlediğini söylerken, "Ses kaydını ilk kez dinledim. En azından ben sadece 112 Acil ile yaptığı konuşmaların ses kaydı olduğunu sanıyordum. Açıkçası eşimle polis arasında geçen konuşmayı dinledikten sonra bu olayda kaza ya da suikast değerlendirmelerinin dışında bir de insanlık suçu işlendiğini düşünüyorum. Çünkü yardım isteyen birine böyle bir üslupla konuşulmamalı. Gelen yardım ihbarı profesyonel bir şekilde değerlendirilmeliydi." ifadelerini kullandı.
 
POLİSİN DALGA GEÇER ÜSLUBU BENİ YARALADI
Yasemin Güneş, görüşmeye gerçekleştiren polis memurunun yaklaşımının çok fena olduğunu da belirtti. Güneş, "Eşim ile görüşen polis memurunun yaklaşımı çok fena. Yardım isteyen birine dalga geçer gibi konuşma tarzı ve üslubunun beni yaraladığını söylemeliyim. Devlet Denetleme Kurulu (DDK)'nun raporun da 112 Acil Servis ile emniyet arasındaki görüşmede 112 görevlisi emniyet mensubuna yer tespit çalışması yapılabildi mi? Diye sorduğunda emniyet görevlisi şöyle bir yanıt veriyor. 'Burayı arka sokaklar dizisi mi zannettiniz? Hemen yer tespitini yapalım!..' Bu cümleleri raporda okuduktan sonra çokta şaşırmıyorum artık ses kaydındaki skandala. Zaten olayın en başından bugüne kadar skandallarla dolu bir süreç yaşadık." dedi.
 
O SIRADA İSMAİL'İN ÇENESİ KIRIK DEĞİLDİ
Helikopter düştükten sonra en az 4 saat yaşadığı kesinleşen İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, ses kaydı ile ilgili çarpıcı bir tespitte de bulunarak konuşma sırasında İsmail'in çenesinin kırık olmadığını belirtti. Yasemin Güneş, "Ses kaydını dinlerken, o sırada İsmail'in çenesinin kırık olmadığını anlayabiliyorum. Çünkü konuşması gayet normal ve düzgün... Çenesi kırık ise o görüşmeyi nasıl yapabildi? 112 Acil ile 27 dakika görüşen eşim kesinlikle çenesinden bir şekilde bahsederdi. O halde eşimin çenesi daha sonradan kırıldı. Ses kaydını dinleyen herkesin yüreği yanarken, dinleyen herkesin kulaklarından gitmezken yetkililerin neler düşündüğünü merak ediyorum. Dışarı çıkıp, üşüdüklerinde İsmail'in 4 gün boyunca üşüdüğü akıllarına geliyor mu? Olayı aydınlatmak için herhangi bir girişimleri oluyor mu? Bunlar bir yana soruşturmayı yürüten savcılarımıza güvenim tamdır. Eminim bu olayı er ya da geç aydınlatacaklar." ifadelerini kullandı.