Gündem
16 Mayıs 2010 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

İŞLETMELER 4 BİN TL MAAŞLA ELAMAN ARIYOR!..

Türkiye Masaj Enstitüsü Genel Müdürü Sertaç Ak, masaj uzmanlığının yeni dönemin altın meslekleri arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye Masaj Enstitüsü Genel Müdürü Sertaç Ak, masaj uzmanlığının yeni dönemin altın meslekleri arasında yer aldığını belirterek enstitüden mezun olanların işe başlar başlamaz 2 bin ile 4 bin TL arasında maaş aldığını ifade etti.

 Turizmin yeni gözdesi haline gelen SPA merkezleri masaj uzmanlığını karlı bir meslek haline getirdi. Sektörde yaklaşık 15 bin masaj elemanı istihdam edildiğini belirten Türkiye Masaj Enstitüsü Genel Müdürü Sertaç Ak, Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylı eleman  oranının ise yüzde 5’i geçmediğini bildirdi. Masaj uzmanlığının yeni dönemin altın meslekleri arasında yer aldığına dikkat çeken Ak, enstitüden mezun olanların işe başlar başlamaz 2 bin ile 4 bin TL arasında maaş aldığını kaydetti. Ak, "Sektörde şu an yaklaşık 5 bin kalifiye masaj uzmanı açığı var. Hergün en az iki işletme arayarak yeni kayıt yaptıran öğrencileri bile işe almak için  sıraya  giriyor. Milyon dolarlık yatırımlar var, fakat bu işi hakkıyla yapan eğitimli eleman bulmak zor. Bugüne kadar 4 binden fazla mezun verdik. Hala taleplere yetişmekte zorlanıyoruz" dedi. 

Kursiyerlerin genellikle yan gelir için ya da krizde işsiz kalma korkusuyla kayıt yaptırdığına dikkat çeken Sertaç Ak, "Elde ettikleri geliri görünce işlerinden ayrılarak masaj alanında kariyer yapmaya karar veriyorlar. Bir yıl sonunda aylık gelirini 7-8 bin TL’ye çıkaran ve dünyaca ünlü turizm tesislerinden teklif alan öğrencilerimiz var. Mezunlar spor kulüpleri, oteller, SPA merkezleri, hastaneler, rehabilitasyon merkezleri, engellilere dönük kurumlar ve psikolojik danışmanlık merkezleri gibi çok sayıda alanda istihdam ediliyor" şeklinde konuştu. Ekonomik krizde talebin az olmasını beklediklerini ifade eden Ak, "İlk başta sınıf açmak istemedik. Fakat öyle çok talep aldık ki şaşırdık. Daha çok B planına ihtiyaç duyanlar geldi. Kursiyerlerimiz içinde özel sektör çalışanları, doktor, avukat, polis, öğretmen, ev hanımı ve öğrenci gibi her kesimden insan var" diye kaydetti.

Sertaç Ak, programı tamamlayanlara uluslararası geçerliliği olan yeterlilik belgesi verdiklerini belirterek, "2 ile 4 ay arasında değişen sürelerde eğitimleri tamamlayan öğrenciler dünyanın her yerinde resmi olarak çalışma hakkına sahip oluyor. Geçtiğimiz aylarda Europass sistemine dahil olduk. Bu sistem sayesinde tüm Avrupa Birliği üye ülkeleri ve Türkiye arasında masaj uzmanlarımız rahatlıkla iş yapabiliyor. Örneğin Polonya’daki ya da İspanya’daki bir işletmenin Türkiye’deki elemanı istihdam etmesinin önü açıldı" şeklinde konuştu. İspanya, İngiltere, ABD, Avusturya gibi pek çok ülkede mezun öğrencilerin çalışan ya da yönetici olarak görev aldığını bildiren Sertaç Ak, "Kanada’da, Uzakdoğu’da bile mezunlarımız var. Dünyaca meşhur Thai masajını Taylandlılar yapar diye biliyoruz. Fakat enstitüden mezun olup Tayland’da bu masajı yapan ve öğreten Türkler var" diyor.

Kursiyerlerin akademik ve uygulama eğitimleri aldığını anlatan Sertaç Ak, "Öğrenciler, tıp öğrencisi gibi insan anatomisini tanıyor. Masajın tüm ayrıntılarını uygulayarak yetişiyor. 18 yaşından 72 yaşına kadar öğrencimiz oldu. Kurs sonunda Hipokrat yemini gibi ’Masaj Yemini’ ediyoruz. Etik değerlerine saygılı elemanlar yetiştiriyoruz. Bazı mezunlar da kendi işini kuruyor. Aylık bin TL yatırımla küçük bir masaj salonu açmak mümkün" diye bildirdi.

 

ETİKETLER
#masaj #eleman