Gündem
07 Mayıs 2013 11:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

İŞLER GÜÇLER'E DEVAM ETMEK İSTEMİYORUZ!

Yayınlandığı ilk günden beri milyonların beğenisini kazanan komedi dizisi İşler Güçler'de sona doğru geliniyor..

Başı sonu belli dizilere alternatif olarak yola çıkan dizi, 41. bölümünde izleyiciye veda edecek. Peki, gerek ekranda gerek internette çok izlenen dizi neden bitiyor? Yoksa bitiriliyor mu? İşler Güçler'in başrol oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz gelinen noktayı şöyle özetliyor: "Devam etmek istemiyoruz çünkü hikâye bitti..."

Dizinin bitmesi ya da bitme kararı alınması yeni bir şey değil aslında. Daha dizinin başında senarist ve yönetmen Selçuk Aydemir 39 bölümlük bir hikâye ile yola çıkmış. Bitirme kararıyla birlikte gerek yayıncı gerekse yapımcı kuruluş devam etmesi konusunda ısrarcı olunca iki bölüm daha uzatılarak 41'de final yapma kararı almışlar. Tek dertlerinin eğlenmek olduğunu söyleyen Murat Cemcir, "Bitiyor çünkü yorulduk. Gerek kanal gerekse yapımcı son ana kadar işin arkasında durdular. Pek çok kanalın cesaret edemeyeceği bölümler çektik. Yayın saati konusunda eleştiri aldık. Geç saatte yayınlandığı için rahat hareket ettik. Erken bir saatte bu kadar rahat olamazdık, farklı bir iş çıkardı ortaya.." diyor. Türkiye'de 10 yıl süren dizilerin olduğunu da söyleyen Cemcir'in izleyicilere bir de tavsiyesi var: "Sosyal medya aracılığıyla, beğenmediğiniz dizileri eleştirebilir, yayında kalıp kalmayacağı konusunda önemli rol alabilirsiniz."

BİR DİZİ ÇOK ŞEY KAPLAMIYOR HAYATTA

İşler Güçler'in izleyici tarafından kısa sürede sevilmesinde kendi sektörüne getirdiği eleştirel bakışın etkisi kuşkusuz çok büyük. Sözü özellikle 'fırsatçı ve üçkağıtçı' yapımcı tiplemesine getiren Murat Cemcir, sektör içindeki 'iş bilmezliği' bir örnekle anlatıyor: "Başarısız yapımcı ülkemizde çok. Bir arkadaşımız bir yapımcıyla iş görüşmesine gidiyor. Otur, 'kaç para istiyorsun' diyor arkadaşımıza. O da senaryoyu hikâyeyi soruyor doğal olarak. Yapımcı da; senaryo okumanın zaman kaybı olacağını ve kısa yoldan kaç para istediğini söylemesini istiyor. Birkaçının dışında inanın çoğu böyle." Sadi Celil Cengiz, dizinin bitecek olmasının insanları olumsuz yönde etkileyeceğini düşünmediğini söylerken, Ahmet Kural, "İlgi bekliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk. Bize sahip çıktıkları için izleyicilerimize teşekkür ederim..." diyor.