Televizyon
05 Eyl 2012 00:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:06

İŞLER GÜÇLER HUKUK FAKÜLTESİNDE SINAV SORUSU OLDU

Absürd komedi dizisi 'İşler Güçler', Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Genel Hükümler Bütünleme Sınavına soru oldu.

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Genel Hükümler Bütünleme Sınavına giren öğrenciler, sınav kağıdını görünce şok oldu. Uludağ Universitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Timuçin Köprülü’nün hazırladığı sınav sorularında, son zamanların en sevilen televizyon dizilerinden ’İşler Güçler’in sevilen karakterleri Ahmet, Murat ve Sadi ’yi görünce çok şaşırdı.

Absürd komedi formatında çekilen İşler Güçler’in sorusu da yine aynı absürdlükte oldu. Soruda, öğrencilerden, Ahmet, Sadi, Murat ve Feride arasında yaşanan bir olayın hukuken yorumlamaları istendi. Hukuk sınavında "absürd" soru İşte "bütünleme" stresindeki öğrencileri kırıp geçiren soru: "Feride, plajda güneşlenen dizi oyuncusu Ahmet’in yanından geçerken, "yerim senin six packlerini, (baklava karın kası) at mubarek binicisini arıyor" diyerek, el, kol ve ağız harekeleri yapmaya başlar. Feridenin cinsel tacize devam etrmesi üzerine Ahmet şezlongdan kalkar ve plaj şemsiyesini söküp Feride’nin bacaklarına vurmaya başlar. Feride’nin tacizinden habersiz 20 metre ileride güneşlenmekte olan Sadi, olayı görüp koşmaya başlar ve Feride’ye vurmakta olan Ahmet’e uçan tekme atar. Ahmet’le kendisine dondurma almaya giden Murat, Sadi’nin Ahmet’e uçan tekme attığını görür ve dondurma tezgahından Sadi’ye "şerefsiz herif" diye bağırır. Ahmet Sadi ve Murat’ın eylemlerini değerlendiriniz."

MİLLİYET