Polemik & Kulis
14 Oca 2020 11:12 Son Güncelleme: 14 Oca 2020 11:30

İslamoğlu-Cübbeli tartışmasında seviye düştü! "Niye çekmedin sifonu?"

İlahiyatçı-yazar Mustafa İslamoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca'nın 'İslamoğlu'nun kanalı nalları dikti' ifadesine tepki göstererek 'Ben bunu 7 sene hiç muhatap almadım' ifadelerini kullanarak sifonu çekilmemiş tuvalet benzetmesinde bulundu.

Akabe Vakfı'nın kurucusu Mustafa İslamoğlu, İsmailağa Cemaati'nin ünlü hatiplerinden Cübbeli Ahmet Hoca'nın Hilal TV'nin kapanmasıyla ilgili kullandığı ifadelere tepki gösterdi. İkili arasındaki tartışmada kullanılan hakaret içeren sözler ise ''Bu üslup din adamlarına yakışıyor mu?'' sorusunu akıllara getirdi.

Cübbeli Ahmet geçtiğimiz günlerde bir sohbetinde İslamoğlu'nun kanalı Hilal TV'nin kapanmasıyla ilgili ''Mustafa İslamoğlu'nun kanalı nalları dikti. Kapandı.'' ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamanın ardından İslamoğlu'ndan Cübbeli Ahmet hakkında çok sert sözler geldi.

''Dile bak, ifadeye bak. Sevindirik oluşuna bak, şu ahlaka, şu karaktere, şu seciyeye bak. Çocukluğundan beri bu ve babası da bir tarikatta nefis terbiyesi almış. Aranızda şunu söyleyenler olacaktır. 'Ya hocam şunu muhatap alma' diyeceksiniz ama ben bunu 7 sene muhatap almadım'' ifadelerini kullanan İslamoğlu, ''Bu memlekette nasıl haraca kestiler. Nasıl bu hale geldiler, Biraz da muhatap almamaktan kaynaklanmıyor mu? Bu şuna benziyor; tuvalet dolmuş, sifonu çekeceksiniz çekmiyorsunuz, 3-5 kere kullanıyorsunuz, önce tuvalet kokuyor, sonra salon kokuyor, sonra ev derken apartman kokuyor. Niye çekmedin sifonu? Muhatap almadım. İşte böyle oluyor. Muhatap almama kaçış bahanesi...'' diye konuştu.