Medya
03 Tem 2015 12:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

İslamcı medya topuna Türköne de girdi! Küfür, tehdit dışında cümle kuramayan tosuncuklar!

Zaman yazarı İslamcı medya tartışmasında topa girdi: Yağıp-gürleyenler ise hakaret-küfür-tehdit lafları dışında cümle kuramayan tosuncuklardan ibaret.

 Bugüne değin "İslamcılık Bitti mi?" tartışmalarına köşesinden yanıt arayan isimlerin başında gelen Mümtazer Türköne, Dumanlı'nın "İslamcı gazetecilik bitti" yorumu ile tekrar başlayan ve Sabah'ta Fahrettin Altun'un yanıtıyla devam eden tartışmayı yine köşesine taşıdı.

İSLAMCILIK MUHALİF BİR İDEOLOJİ

"Ütopyalardan bir “İslâm siyasî düzeni” çıkartmak için çok çaba harcamış olsa da İslâmcılık -ısrarla tekrarladığım üzere- muhalif bir ideoloji. Düzenin dışladığı, ezdiği, iktidara yaklaştırmadığı yükselişte olan bir elit grup, dindarlığın sıcak iletişim ağını keskin bir ideoloji aracılığıyla politik kadrolara bağladığı zaman ortaya İslâmcı hareket çıkıyor."  cümleleri ile iktidarda İslamcı olunamayacağına işaret eden Türköne, AK Parti için ise  "İslâmcı bir parti değildi ve hiçbir zaman da olmadı." yorumunu yaptı.

Türköne medyayı da konu içinde yorumlamayı ihmal etmedi ve şunları yazdı:

DEVE DİŞİ GİBİ İSLAMCILARIN BU MEDYADA HİÇ AĞIRLIĞI KALMADI

"Doğrudan Erdoğan'ın  bu düalist yapı içinde oluşturduğu medya organlarında yükselen itiş-kakış vardığımız yeri göstermek için yeterli.

Deve dişi gibi İslâmcıların ve başlangıçta çekirdek kadro içinde yer alanların bu medya organlarında hiçbir ağırlığı kalmamış. Kalanlar ise sarayın bahçesinde ideolojik bagajlarını bütünüyle boşaltanlar. Yağıp-gürleyenler ise hakaret-küfür-tehdit lafları dışında cümle kuramayan tosuncuklardan ibaret. Sahi saraya hangi İslâmcı koyun postunu serip üzerine bağdaş kurabilirdi?

ERDOĞAN O TRENDEN ERKEN İNMEYECEKTİ

Erdoğan İslamcılığı sadece toplumda değil, yakın çevresinde de bitirdi. İslâmcılık olmadan bu duüalist yapı, dolayısıyla iktidar düzeneği işlemeyeceğine göre bir dönem artık sona erdi. Hata kendisinin: O trenden erken inmeyecekti.

"Ekrem Dumanlı'dan tartışma yaratacak yazı: İslamcı gazetecilik bitti!" haberini okumak için tıklayın.