İslam Memiş'ten sürpriz "sert satış" uyarısı: Borsa mı altın mı?

Finansal analist İslam Memiş, "Küresel borsalarda sert bir satış dalgası yaşanırsa Borsa İstanbul 100 endeksi de burada nasibini alır" uyarısı yaptı, altınla ilgili pozisyonunu açıkladı.

İslam Memiş'ten sürpriz "sert satış" uyarısı: Borsa mı altın mı? - Sayfa 1

Bu hafta TCMB'nin faiz kararına odaklandık. Yılın 4. toplantısında sürpriz olmadı ve faizlerde değişikliğe gidilmedi. Yabancı şirketler TCMB'nin son 1 yıldır toplantılarında neler yapacaklarına dair açıklamalarda bulunuyorlar. Ne hikmetse hepsi isabetli. Yabancı kuruluşların sürprizlere karşı 12'den vurması raporları kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

114
İslam Memiş'ten sürpriz "sert satış" uyarısı: Borsa mı altın mı? - Sayfa 2

İçeride sürpriz olarak nitelendirilen her şey, yabancı kuruluşlara bildiriliyor. Metinde yine son açıklanan enflasyon rakamının beklenti üzerinde olduğunu ifade etmişler. Bozulma olursa faiz artırım sinyali de vermişler. TCMB, sanırım diğer merkez bankalarını takip etmeyi sürdürecek.

214
İslam Memiş'ten sürpriz "sert satış" uyarısı: Borsa mı altın mı? - Sayfa 3

Faiz kararının piyasalara etkisi de olmadı. Beklentiler önceden satın alınmıştı. Borsa İstanbul 9706 puanda. Hafif satıcılı. Zaman zaman 9700 altına sarkıyor. Bankacılık hisselerinde değer kaybı vardı. 9700 üzerinde tutunması oldukça önemli.

314
İslam Memiş'ten sürpriz "sert satış" uyarısı: Borsa mı altın mı? - Sayfa 4

Küresel borsalarda sert bir satış dalgası yaşanırsa Borsa İstanbul 100 endeksi de burada nasibini alır. Biz borsadan çıkıp gümüşe geçmiştik. 9000 puan altına sarkmadan elimizdeki gümüşle borsaya girmeyi düşünmüyoruz.

414