İslam Memiş'ten 'gram altın' uyarısı: Bir önceki ayı aratır

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın borcu olanlara, düğün yapacaklara, altın yatırımını düşünenlere uyarılarda bulundu.

İslam Memiş'ten 'gram altın' uyarısı: Bir önceki ayı aratır - Sayfa 1


Para piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaz ayları için bekledikleri seviyenin daha mart ayında kırıldığını dikkat çekerek, öngörüsünü yeni rakamlarla tazeledi.

112
İslam Memiş'ten 'gram altın' uyarısı: Bir önceki ayı aratır - Sayfa 2

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş'in TGRT Haber’de yaptığı açıklamalar şöyle: Mart ayına sert yükselişle başlayan altın fiyatlarında özellikle sebep noktasına baktığımız zaman Amerika’da açıklanan verilerin önemli bir etkisi var. Özellikle merkez bankalarının yılın ikinci yarısında faiz indirimlerine başlayacak beklentisi piyasalar tarafından fiyatlanmaya başlandı.

212
İslam Memiş'ten 'gram altın' uyarısı: Bir önceki ayı aratır - Sayfa 3

Diğer tarafta jeopolitik gerilimlerde tırmanmalar var. Bu nedenle altın fiyatlarında yeni rekorları gündeme getirdi. Mart ayının ilk işlem gününde psikolojik direnç seviyesi olan 2070 dolar seviyesi yukarı yönde kırıldı ve haftayı 2083 dolar seviyesinden tamamladı.

312
İslam Memiş'ten 'gram altın' uyarısı: Bir önceki ayı aratır - Sayfa 4


Bu yılki öngörümüz 2350 dolar seviyesine kadar yükselişin devam edeceği yönündeydi. Bu hızlı yükselişlerde aslında beklentilerimizi doğruluyor. 2350 dolar seviyesine kadar yükselişlerine devam edeceğini öngörüyorum.

412