Ekonomi
08 Tem 2022 14:48 Son Güncelleme: 08 Tem 2022 14:58

İslam Memiş dolar için tarih verdi! ‘Büyük tufan o gün…’

Dolar, Kurban Bayramı öncesinde 17 seviyelerinde seyrederken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş büyük soygun yapıldığını ifade ederek, yatırımcılar için iki kritik ay uyarısında bulundu.

Dolar, Mekez Bankası’nın BDDK’nın müdahalelerine rağmen yükselişini sürdürürken Piyasa Uzmanı İslam Memiş’ten yatırımcılara uyarı geldi.

İslam Memiş, emtialarda yaşanan düşüşler için resesyon uyarısında bulundu.

Büyük bir tufanın kopacağını belirten Memiş, yatırımcılara varlıklarına sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

Eylül-Ekim aylarında ciddi durumlarla karşılaşılacağını ifade eden Memiş, finans sektörü yöneticileri için 'Çekirdek parası' nitelendirmesinde bulundu.

YATIRIMCILARA UYARI: BÜYÜK TUFANIN AYAK SESLERİ

Küresel piyasalarda ciddi bir dalgalanma var diyen Memiş, “Ciddi bir belirsizlik var. Dolar endeksi 106 seviyesinin üzerinde. Dolar karşısındaki bütün yatırım araçlarında sert değer kayıpları görüyoruz. Mesela brent petrolün varil fiyatında sert düşüşler görüyoruz. Ancak bu sert düşüşler aslında resesyonun başladığının bir işaretidir. Yani emtia fiyatları düşüyor, dolar fiyatları yükseliyorun cevabı resesyon” ifadelerini kullandı.

Bugün küresel piyasalarda resesyon başladığını belirten Memiş, “Yani son 2 gündür, Eylül ve Ekim aylarında gelen büyük tufanın ayak sesleri bunlar. Küresel ekonomide enfasyonla mücadele sadece faiz artırımı ile olmayacaktır. Siz bundan sonra duygularınızla değil mantığınızla hareket etmeniz gereken küçük yatırımcılarsınız. Çünkü sizin yatırımınız perde arkasından finans sektörünü yönetenler için bir çekirdek parası” dedi.

Bu iki aya dikkat çeken Memiş, piyasalarda dolar soygunu yapıldığını söyledi.

ETİKETLER
#dolar #islam memiş