İslam Memiş, asgari ücret tahminini değiştirdi: 'Yeni bir güncelleme gündeme geldi'

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, haziran ayında yaptığı 7250-7500 liralık asgari ücret tahminini değiştirdi.

İslam Memiş, asgari ücret tahminini değiştirdi: 'Yeni bir güncelleme gündeme geldi' - Sayfa 1

Ocak ayına yaklaşılırken Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 14 Aralık'ta gerçekleşecek. Türk-İş ve işverenler arasındaki pazarlığın ise hangi rakam ile sonuçlanacağı milyonlarca çalışanı ve emekliyi yakından ilgilendiriyor. Asgari ücret pazarlığı tüm hızıyla devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sürece doğrudan dahil olması bekleniyor. 

18
İslam Memiş, asgari ücret tahminini değiştirdi: 'Yeni bir güncelleme gündeme geldi' - Sayfa 2

Katıldığı bir televizyon yayınında asgari ücret zammıyla ilgili görüşlerini belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "Haziran ayında 7250-7500 TL arasında asgari ücret tahminim vardı, ancak haziran ayından bugüne geçen sürede ekonomik gelişmeler ve enflasyon tekrar yeni bir güncellemeyi gündemde getirdi. 

28
İslam Memiş, asgari ücret tahminini değiştirdi: 'Yeni bir güncelleme gündeme geldi' - Sayfa 3

Asgari ücret 8 bin TL veya üzerindeki rakamlar olabilir. STK'lar 7785 TL gibi rakamlar açıklasa da, Sayın Cumhurbaşkanımız noktalayacağı bir süreç olacaktır. Cumhurbaşkanımızın özellikle 'Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözü var." ifadelerini kullandı.

38
İslam Memiş, asgari ücret tahminini değiştirdi: 'Yeni bir güncelleme gündeme geldi' - Sayfa 4

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EKSTRA ZAM

Memiş, komisyonda uzlaşılacak rakamı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir miktar  yukarı çekeceğini belirterek, "Vatandaşlar her zaman Sayın Cumhurbaşkanından verilen rakamın üstüne bir rakam açıklamasını bekliyor. Ama bir yanda maliyet artışları, işverene yükü gibi durumlarda var. 

48