Ekonomi
14 Mar 2024 12:31 Son Güncelleme: 14 Mar 2024 12:35

İŞKUR 25 bin lira verecek: İlk kez uygulanıyor! Şartlar belli oldu…

İŞKUR tarafından kadın istihdamında pozitif ayrımcılık yapılacak. Bursa'da başlayacak ilk uygulama ile kadın çalışana iş imkânı sağlayan imalat sektöründeki işyerlerine, her kadın çalışan için aylık 25 bin liraya kadar destek verilecek. Uygulama 3 ay boyunca devam edecek.

İŞKUR 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)' uygulamasına pilot iller arasında yer alan Bursa'da resmen başladı.

3 AY SÜRE İLE VERİLECEK

Program kapsamında 18-35 yaş arasındaki kadın çalışana iş imkânı sağlayan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam ettiği kadın çalışan için aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanacak. Söz konusu destek 3 ay boyunca devam edecek.

ŞARTLAR BELLİ OLDU

Destekten yararlanacak işyerinin sağlaması gereken şartlar belli oldu. Buna göre imalat sektöründe, en az 2 sigortalı çalışanı olması gerekiyor. KİPAP'dan yararlanan işyerlerinin destek ödemesi yapılan sürenin en az 2 katı kadar süreyle kadın çalışanı istihdam etmeyi taahhüt etmesi şartı aranıyor.

İşyerleri, çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10’una kadar katılımcı talep ediliyor. Ayrıca, proje çerçevesinde çalışan kadın işçiye 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olması halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği verilecek.

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesine başvuru şartlarını sağlayan işverenler, İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunarak uygulamaya dahil olabilecek.