Medya
01 Şub 2022 09:17 Son Güncelleme: 01 Şub 2022 09:22

‘İşin ilginç tarafı’ diyerek anket sonuçlarını paylaştı! ‘Saray, MHP tabanını bile ikna edememiş…’

Ahmet Takan, AREA Anket sonuçlarını paylaştı. Kur korumalı mevduat uygulaması için görüşlerini paylaşan Takan, "Saray; iktidar ortağı MHP’nin tabanını bile ikna edememiş." değerlendirmesini yaptı.

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Aralık 2021'de açıkladığı kur korumalı mevduat hesabının ilgi gördüğünün açıklandığını ancak durumun söylendiği gibi olmadığını yazdı.

"Geride kalan yılın en karanlık ayı, Aralık’ta yaşanan dehşet verici ekonomik krizi önlemek için şapkadan çıkartmışlardı; 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' modelini… Açıklanır açıklanmaz da tam gaz algı operasyonlarına başlamışlardı…" diye yazan Takan, yazısını şöyle sürdürdü:

“AREA Araştırma Başkanı Murat Karan ile yaptığım bir sohbette, ‘Ocak ayında yapacağın ankette en çok vatandaşın yeni ekonomik modele ne tepki verdiğini  merak ediyorum’ demiştim. Karan, Ocak ayı sonunda tamamladığı anketin sonuçlarını gönderdi. Şimdi sıkı durun!.. ‘Hükümetin açıkladığı yeni ekonomi paketinin ülke ekonomisini düzeltebileceğine inanıyor musunuz?’ diye sorulmuş. ‘Evet’ diyenlerin oranı yüzde 26,7, ‘Hayır’ diye görüş belirtenlerin oranı yüzde 66,4, fikir belirtmeyenler ise yüzde 6,9. Şimdi, siz, bu anket sonucu üzerinden saray iktidarının ‘Kur Vadeli TL Mevduat’ modeli için açıkladığı rakamları mukayese edin.

Acaba, banka TL mevduatları söylendiği gibi patladı mı diye derin derin düşünün!.. İşin ilginç taraflarından biri de, saray; iktidar ortağı MHP’nin tabanını bile ikna edememiş. Anket sonuçlarına göre, kendisini MHP’li olarak tanımlayanların yüzde 38,4 ‘ü olumlu bulurken yüzde 47,9’u yeni modele inanmadıklarını beyan etmiş.”

Yazının tamamı için tıklayın!