Gündem
06 Mayıs 2010 10:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:16

"İSİM İSİM BİLİYORUZ OKAN BEY! " BAYKAL SABAH YAZARINA CANLI YAYINDA SERT ÇIKTI!

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu'nun tersten sorularına Baykal da ATV-Sabah ihalesini anlatarak yanıt verince ortam bir anda gerildi...

Enver Aysever'in Sky Türk'teki programına konuk olan Baykal, Cumhuriyet'ten Ali Sirmen, Akşam'dan İsmail Küçükkaya ve Sabah'tan Okan Müderrisoğlu'nun sorularını cevapladı. Programda son olarak Mustafa Sarıgül'ün yükselişe geçtiğini ve bunun nereden kaynaklandığını soran Müderrisoğlu, Deniz Baykal'ın verdiği şok bir cevapla patronu Ahmet Çalık'ı da zor durumda bıraktı.

Kendisini zor durumda bırakacak sorular soran Okan Müderrisoğlu'nu terslemek için zemin kollayan Baykal usta bir manevrayla sözü medyaya getirdi ve SABAH Gazetesi'nin Kamu bankalarından alınan 750 milyon dolarla satın alındığını, ihaleye girmek isteyen işadamlarının da Başbakan'ın baskısı ile ihaleden çekildiklerini söyledi.

"İsim isim biliyoruz Okan Bey. İhaleye girmek isteyen, talip olan bir çok iş adamı teker teker çekilmek zorunda kalıyor. Kimisiyle havaalanında buluşarak 'bu işten çekileceksin' deniyor. Biz çok iyi biliyoruz. İktidar değiştiğinde bunlara da bakılacak tabi. Siz 'bir şey yok' diyorsunuz ama biz biliyoruz, çok şey var"

"Sizin dediğiniz gibi değil" diyerek konuyu kapatmaya çalışan Okan Müderrisoğlu bunu başaramadı ve Baykal, Sabah ve atv'nin başbakanın patronunun yöneticilik yaptığı bir gazete olduğunu, kamu bankası kaynaklarından alınan parayla satın aldığını tekrar etti.