Gündem
04 Eki 2010 10:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:40

İSİM HAKKI 60 BİN DOLAR EDER Mİ? SENARYO KAVGASI BÜYÜYOR!

Kırmızıgül ve Çetin arasındaki "New York'ta Beş Minare" filminin senaryosuyla ilgili tartışma büyüdü.

Mahsun Kırmızıgül cephesinden "New York'ta Beş Minare" filminin senaryosu tamamen Kırmızıgül'e aittir. Sinan Çetin'den sadece isim hakkını aldık" açıklamasına sert yanıt geldi. Sinan Çetin "Bunlar saygısızlık yapmaya, saçma sapan konuşmaya başladılar. İsim hakkına o kadar para (60 bin dolar) ödenir mi?" dedi.

İŞTE FİLMİN FRAGMANI

Mahsun Kırmızıgül'ün New York'da 5 Minare filmi daha vizyona girmeden olay yarattı. Her şey magazin sitesi sacitaslan.com'da "son muhabir" imzasıyla kaleme alınan köşe yazısıyla başladı. Son Muhabir, yazısında özetle şunları yazdı: "Ses getiren filmlerin aslında Mahsun Kırmızıgül'e ait olmadığı sanat camiasında çok konuşuluyordu. Bu konuyu araştırdım ve ilginç bir olaya rastladım. Meğer New York'ta Beş Minare Sinan Çetin'e aitmiş. Mahsun Kırmızıgül 60 bin dolara senaryoyu satın almış. Bunu Sinan Çetin'e de sordum. O da doğruladı. Yani Mahsun'un '11 yıl önce yazdım' dediği senaryo aslında Sinan Çetin'e ait.."

Bu açıklamanın ardından önceki gün görüşüne başvurduğumuz Sinan Çetin VATAN'a içinde centilmenlik unsurları taşıyan "Film Mahsun Kırmızıgül'e aittir. Emeğimin karşılığı ödenmiştir" açıklamasını yaptı. Fakat Mahsun Kırmızıgül cephesinden "Filmin senaryosu tamamen Mahsun Kırmızıgül'e aittir. New York'ta Beş Minare'nin sadece isim hakkını satın aldık" açıklaması Sinan Çetin'in tepkisine yol açtı.

'Saçma konuşuyorlar'

Dün görüşüne başvurduğumuz Çetin şunları söyledi: "Bunlar şimdi saygısızlık yapmaya başladılar. Saçma sapan şeyler konuşuyorlar. İsim hakkına o kadar para ödenir mi? Konu kapatmak için bir basın toplantısı mı yapsam acaba. Ben şimdi genç bir yönetmenin Mahsun'un canını sıkacak bir şey söylemek istemiyorum. Adama destek vermek istiyorum. Ama Mahsun'la bu konuyla ilgili şimdi konuşmam gerekiyor galiba. Yine de siz Mahsun ne diyorsa, nasıl istiyorsa onu yazın. Mahsun ne diyorsa odur. Mahsun'a destek verin, güzel bir film yapmış olsun, yolu açık olsun. Kimsenin Mahsun'dan bir şey istediği yok. Ama Mahsun'a sorun o kadar para isim hakkına ödenir mi?"

Vatan