Gündem
22 Ağu 2014 15:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

IŞİD'in basın sözcüsü öldürüldü mü?

Türkiye'yi tehdit eden IŞİD'in basın sözcüsü Ebu Musa ve örgütün önde gelen komutanlarından Ebu Salem El Jazravi'nin öldürüldüğü iddia edildi.

Suriye birlikleri Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ülkenin kuzeyinde ele geçirmeye çalıştığı hava üssünün etrafında yürüttükleri ağır saldırılar sonucunda çok sayıda cihatçı militanı öldürdü. Öldürülenler arasında Türkiye'yi tehdit eden IŞİD'in basın sözcüsü Ebu Musa ve örgütün önde gelen komutanlarından Ebu Salem El Jazravi'nin de bulunduğu iddia edildi.

Rakka Medya Merkezi isimli bir aktivist grubu, Suriye ile IŞİD arasındaki çatışmalarda, Türkiye basınında haberlere konu olan IŞİD’in basın sorumlusu Ebu Musa’nın öldürüldüğünü iddia etti. Vice News sitesinde yayımlanan bir belgeselde Ebu Musa, Türkiye hükümetini Atatürk Barajı’nı açmazsa, İstanbul ’a saldırmakla tehdit etmişti.

Hürriyet'in haberine göre; Ebu Musa, Türkiye hükümetine seslenerek, “Mürted hükümet kararlarını gözden geçirsin diye dua ediyorum. Eğer gözden geçirmezse İstanbul’u özgürleştirerek biz gözden geçireceğiz” demiş, muhabirin “Bu bir tehdit mi” sorusuna ise “Evet açık bir tehdit. Onlar açmazsa inşallah biz onu İstanbul’dan açarız” yanıtını vermişti.

Aynı kaynak IŞİD’in diğer basın sözcüsü Ebu Abdullah el Ansari’nin de öldürüldüğünü iddia etti. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri de Ebu Musa ile el Ansari’nin ölümlerini doğruladı.

ŞİD'in komutanlarından Ebu Salem El Jazravi'nin de dün sabah öldürülenler arasında olduğu iddia edildi. El Jazravi'ye ait olduğu ifade edilen fotoğraflar basında yer aldı.

150'DEN FAZLA MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ
Rakka’daki Tabka Hava Üssü’nüne haftalardır saldırı yapması beklenen IŞİD’e Suriye hükümeti ağır darbe vurdu. Son günlerde IŞİD, hava üssüne kuşatmasını sıklaştırmıştı. Suriye resmi haber ajansı SANA’ya konuşan bir askeri yetkili “çok sayıda teröristin yok edildiğini” açıkladı. Beyrut merkezli Al Mayadeen televizyonu Tabka yakınlarında pusuya düşürülen 150’den fazla IŞİD militanının öldürüldüğünü belirtti. Suriye hükümetine yakınlığıyla da bilinen Lübnan Hizbullahı’na ait El Manar haber kanalı da benzer rakamlar verdi.