Gündem
24 Haz 2014 09:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:20

IŞİD'den İstanbul'da mağaza!

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgütün bayrağı İstanbul'da yeni açılan bir mağazada tişört olarak satılmaya başlandı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı örgütün bayrağı İstanbul'da yeni açılan bir mağazada tişört olarak satılmaya başlandı. Yurt gazetesinin haberine göre; islami Giyim adıyla Bağcılar'da açılan mağazada, IŞİD'in bayrağının basıldığı tişörtler yanında sadece şeriata uygun bayan elbiseleri ve çarşaflar satılıyor. Şeriatçı gösterilerde kullanılan bayrak ve flamaların da satışa sunulduğu mağazanın dış cephesinde Ahzab Suresi'nin Türkçe meali yer alıyor. Mağazanın adı dışında satılan ürünlerde yer alan tüm yazılar ise Arapça.

PEYGAMBER MÜHRÜ

Bağcıların en işlek caddelerinden birine bakan mağaza görenleri şaşırtıyor. Muhafazakar nüfusun yoğun olduğu ilçede IŞİD bayrağının bulunduğu tişörtler "Peygamber Efendimizin mührü" diye tanıtılarak satılıyor. Bilindiği gibi Irak ve Suriye'de cihat adına vahşi katliamlara imza atan şeriatçı çete. bayrağında Peygamber mührü bulunduğu için koydukları kurallara uymayanları kafir kabul ederdek infaz ediyor.

HEDEF KİTLE

30 Mart yerel seçimleri öncesi Saadet Partisi'nin seçim bürosu olarak kullandığı dükkana açılan IŞİD mağazasının Esenler. Esenyurt, Güngören, Bahçelievler, Kaynarca, Pendik, Ümraniye gibi ilçelerde de açılacağı öğrenildi.

Şimdilik sadece kadınlara hizmet sunan mağazada IŞİD'in Musul'da koyduğu kurallara uygun giysiler satılıyor. Vitrinde duran mankene giydirilmiş çarşaf sadece gözler gözükecek şekilde dizayn edilmiş.

Mağazada satılan tişörtlerin her birinde ayrı ayet ve sözler Arapça olarak yeralıyor.

'BUNUNLA TUVALETE GİDİLİR Mİ?'

Özellikle muhafazakar kesimin ilgisini çeken mağazaya gelenlerin en fazla yönelttiği soru "Üzerinde ayet ve Peygamber mührü olan bu giysilerle tuvalete girilebilir mi?" sorusu oluyor.