Gündem
02 Kas 2015 14:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:09

IŞİD iki gazetecinin öldürülmesini üstlendi!

Urfa’da kafaları kesilerek infaz edilen Suriyeli iki muhalif gazeteci cinayetlerini IŞİD üstlendi. Cinayetlerin üstlendiği 2 dakikalık videoda boğazı kesilen İbrahim Abdülkadir’in cansız bedeni de teşhir edildi.

Urfa’da 30 Ekim günü boğazları kesilerek öldürülen Suriyeli gazeteciler İbrahim Abdulkadir ve Faris Hammadi cinayetlerini IŞİD üstlendi. İşlenen cinayetler paylaşılan bir video ile üstlenildi. Yayınlanan videoda ilk olarak her iki gazetecinin IŞİD aleyhine yaptığı haberlere yer verilirken, daha sonra Abdülkadir’in dış basına verdiği söyleşilerden görüntüler yayınlandı.

Yaklaşık iki dakika süren ve IŞİD sempatizanı hesaplarda paylaşılan videoda  boğazı kesilen İbrahim Abdülkadir’in cansız bedeni de gösterildi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yanlısı haber yapan ve Urfa’da 15 günde bir yayımlanan Ayn El Vatan Gazetesi’ni çıkaran İbrahim Abdulkadir ve Faris Hammadi, misafirliğe davet edildikleri merkez Haliliye ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde Cavsak Sokak’ta bulunan üç katlı bir apartmanın ikinci katındaki dairede katledilmişti.

Arkadaşları, aynı zamanda “Rakka sessizce katlediliyor” adlı grubun aktivistleri olan Abdulkadir ve Hammadi’nin bir hafta önce Rakka’dan kendilerine ulaşan bazı görüntüler üzerinden IŞİDaleyhinde haberler yaptıkları için hedef alındığını anlatmıştı.

Abdulkadir ve Hammadi’nin infaz edilerek katledildikleri saatlerde Rakka’da da kendilerini sözkonusu görüntüyü gönderdikleri tespit edilen 4 kişinin daha kafaları kesilerek katledildiği belirtilmişti.