Gündem
27 Ara 2015 23:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

IŞİD belgeseli yapan gazeteci Gaziantep'te öldürüldü

IŞİD aleyhinde belgesel çeken Suriyeli gazeteci ve belgeselci Naci Cerf, Gaziantep'te çalıştığı gazetenin binası önünde öldürüldü.

Gaziantep'te yaşayan ve IŞİD karşıtı belgeseliyle tanınan Suriyeli gazeteci ve belgeselci Naci Cerf, İncilipınar Mahallesi'nde silahlı saldırıya uğradı.

Gaziantep'te Arapça yayın yapan Buğday gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini de yapan Cerf, gazetenin binasının önünde başından ve göğsünden vuruldu. 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Cerf kurtarılamadı.

Polis, saldırıyı gerçekleştiren kişi ve kişileri arıyor. 37 yaşındaki Cerf, evli ve iki çocuk babasıydı.

Naci Cerf hakkında

Naci Cerf, "Halep'te IŞİD" adlı son filminde IŞİD'in Halep'teki insan hakları ihlâllerini ve özellikle gazeteciler ile aktivistlere yönelik kaçırma politikasını mercek altına almıştı. Büyük ilgi gören ve yayınlandıktan iki gün sonra 12 milyon kez izlenen filminin ardından Cerf, ölüm tehditleri aldığını açıklamıştı.

Aslen Hama'nın Selemiye bölgesinden olan Cerf, Suriyeli muhaliflerin çatı örgütü SMDK'da faaliyet gösteren Vatandaşlık Akımı'nın mensubuydu.

Suriye'den kaçmadan önce rejimin hapishanelerinde yatan Cerf, sürgün yaşamını sürdürdüğü Gaziantep'te birçok Suriyeli gence medya eğitimi vermişti. Cerf, kuşatma altındaki bölgelere yardım götürürken de yaralanmıştı.