Gündem
22 Ara 2011 09:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

''İŞİ BİTİNCE ÇÖPE ATACAKLAR!'' BU SÖZLER HİÇ UMMADIĞI YERDEN!

Hangi isim Başbakan Erdoğan ve AKP'ye sert eleştiriler yöneltti.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Başbakan Erdoğan ve AKP’ye sert eleştiriler yöneltti

Erdoğan’ın zaman zaman İsrail’le ağız kavgası yaptığına dikkat çeken Şener, “Yaptığı her iş İsrail’in işine yarıyor. İcraatlar hep İsrail’in menfaatine” dedi.  Şener, Türkiye’nin Suriye’yi karıştıran ülke konumuna geldiğini ifade etti.

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, sert eleştiriler yönelttiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) eşbaşkanı değil taşeronu olduğunu ve işi bitincede çöpe atılacağını” iddia etti.

Şener, internet haber portalı “Gazete A24” sitesine verdiği röportajda AKP hükümetinin politikalarını yerden yere vurdu. Başbakan Erdoğan’ın “Ben Büyük Ortadoğu Projesi’nin eşbaşkanıyım” dediğini hatırlatan Şener, “Büyük Ortadoğu Projesi ne olacak diye hepimiz merak ediyorduk. Şimdi öğreniyoruz… Baktık ki Kuzey Afrika’dan uzanıp giden bir değişim rüzgârı… Nasıl bir değişim bu biliyor musun? Başbakan arada bir İsrail ile ağız kavgası yapıyor ya… Ama yaptığı her iş de İsrail’in işine yarıyor. Ağzı ile kavga ediyor ama icraatlar hep İsrail’in menfaatine… Onun için, Başbakan’ın laflarına değil, icraatlarına bakmamız lazım” dedi.

Dönüşümün ilk ayağı Türkiye

Şener, Erdoğan bölgede tek adam mı olmaya çalışıyor sorusuna, “Görevini yapıyor. Ne tek adam olacakmış… Oradan bir kahraman çıkmaz. Görev bittiği zaman atarlar insanı çöpe… Kahraman olamayacağı bir yerde, taşeronluk üstleniyor. Onun ‘eşbaşkanlık’ dediğine ben ‘taşeronluk’ diyorum. Nedir bu değişim rüzgârları? Küresel güçlerin çıkarları ile özellikle de İsrail ile uyumlu politika, uygulamayan ülkelerin yönetimleri tasviye oluyor. Birincisi bu. Libya, Suriye ve İran’a sıçramayı düşünüyorlar. İkincisi, küresel güçlerin politikalarına ve özellikle de İsrail’in politikalarına uyumlu politika uygulayan yönetimler de, halka yabancılaşmış olmaları, diktatörvari yönetimleri nedeniyle, önümüzdeki yeni süreçleri yönetebilecek yetenekleri ve güçleri olmadığından, değiştiriliyor...” dedi. Şener, Türkiye’nin Suriye’yi karıştıran ülke konumuna geldiğini belirtti.

Türkiye’nin küresel politikalardaki dönüşümün ilk ayağı olduğunu belirten Şener, “AKP bunun sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye’de, bu mevcut iktidar yapısı nedeniyle İslami duyarlılık yok edilmiştir” dedi. Şener, basının korkudan Erdoğan’ın WikiLeaks belgelerinde yer alan İsviçre’deki hesaplarının üzerine gitmediğini savundu.