Gündem
09 Haz 2012 21:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:45

İŞÇİ FİLMLERİ FESTİVALİ LONDRA'DA ÜÇÜNCÜ KEZ PERDELERİNİ AÇIYOR

Londra 3. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 15-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Londra Uluslararası İşçi Filmleri Festivali bu yıl daha fazla kurumun organizasyonu ve daha zengin bir programla izleyicilerin karşısına çıkıyor. 15-24 Haziran tarihleri arasında emeğin filmlerini izleyicilerle buluşturacak festival, İngiltere’de yaşayan yerli ve göçmen tüm emekçilere hitap ediyor

Gelenekselleşme yolunda hızla ilerleyen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Türkiye’de yedinci kez izleyiciyle buluşurken festivalin İngiltere ayağı ise üçüncü yılına giriyor. Londra 3. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 15-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Festival bu yıl, hem İngiltere’de hem de tüm Euro bölgesinde kriz bahanesiyle emeğe saldırı için devreye sokulan kesinti planlarına, yükseltilen ırkçılığa ve savaş planlarına karşı direnmeye vurgu yapmak için ‘DİREN-İŞ(Çİ)’ temasıyla gerçekleştiriliyor.  

DIREN-IS(CI

Bu yıl festivalin düzenleyici kurumları arasına yenileri katılmış durumda. İngiltere’de yaşayan Türk ve Kürt göçmen toplumlarının öncülük ettiği festivalin bu ülkede yaşayan tüm yerli ve göçmen toplumlarına ulaşma hedefine uygun olarak bu yıl ilk kez bazı İngiliz kurumlar da organizasyon içinde yer aldı. Festival bu yıl Avrupa Demokratik Kadın Hareketi, Sosyalist Kadınlar Birliği, Roj Kadın Vakfı, Hackney Trade Union Council, Halkevi, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi,  Kürt Toplum Merkezi, Reel News, Göçmen İşçiler Kültür Derneği, Türk Eğitim Birliği ve Young Struggle tarafından düzenleniyor.

Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festivalde 11 film ücretsiz olarak izleyicilerle buluşacak. Festivalin son günü İngiltere’de hazırlanmış kısa filmler de gösterilecek.

Açılış gecesi 15 Haziran’da Stoke Newington’da

Festivalin açılış gecesi 15 Haziran Cuma Saat 18.00’de Stoke Newington’daki Abney Public Hall’de gerçekleştirilecek. Gecenin başında Türkçe-İngilizce konuşmalar yapılacak, daha sonra Türkçe-Kürtçe müzik yapan Venge Dur (Uzağın Sesi) müzik grubu bir dinleti gerçekleştirecek. Dinletinin ardından 1968’de Londra’da Ford fabrikasındaki kadın işçilerin ‘eşit işe eşit ücret’ talebiyle gerçekleştirdiği grevi anlatan, Nigel Cole imzalı ‘Kadının Fendi’ filmi gösterilecek. Geceye katılacak kadın sendikacılar da İngiltere’deki kadın işçilerin mücadelesiyle ilgili bilgilerini paylaşacak.  

Programda Türkiye, İngiltere ve tüm dünyadan 11 film var

Festivalde gösterilecek filmlerse şunlar: İspanyol yönetmen Fernando Leon de Aranao’nun göçmenlik meselelerine eğildiği filmi ‘Amador’, İngiltere’de gözaltında yaşanan ölümleri gündeme getiren ‘Adaletsizlik’ (Ken Fero & Tariq Mehmood), ‘Yunanistan: Bugünümüz Sizin Geleceğinizdir’ (Reel News), 1992’de Zonguldak’ta yaşanan maden faciasını anlatan ‘Derin Çığlık’ (Metin Kaya), Ömer Lütfi Akad’ın göç üçlemesinin ikinci filmi ‘Düğün’, Tony Gatlif’in Çingene bir ailenin hikayesini aktardığı ‘Korkoro’, 1999’da Ankara’daki Ulucanlar Cezaevi’nde gerçekleştirilen kanlı operasyonu anlatan ‘Ölü Canlar’ (Murat Özçelik), Iciar Bollain’in Bolivya’daki su mücadelesi ve sömürgeciliğe odaklanan yapımı ‘Yağmuru Bile’, ‘Bu Son Olsun’ (Orçun Benli), ‘Entelköy Efeköy’e Karşı’ (Yüksel Aksu).

Festivalin son günüyse her yıl olduğu gibi bu yıl da emek temalı film yapan yönetmen, senarist ve yapımcıları teşvik etmek adına Londra’dan filmlere ayrılmış durumda.

Festivalde gösterimler, GİK-DER (Göçmen İşçiler Kültür Derneği) Genel Merkezi, TEB (Türk Eğitim Birliği) Genel Merkezi, Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi, Halkevi, Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında neo-liberal politikaların derin bir ekonomik ve politik krize sürüklediği dünyamızın içinde bulunduğu durum ve mücadele yollarının tartışılacağı bir panel de düzenlenecek. Aktivistlerin ve sendika temsilcilerinin katılacağı panelde,   Yunanistan’dan Mısır’a, İngiltere’den Kanada’ya birçok coğrafyada yaşanan toplumsal mücadelelerle ilgili bilgi ve deneyimler demokratik bir tartışma ortamında paylaşılacak.  İngiliz ve göçmen toplumundan katılımcıların bir araya geleceği etkinlikte tüm katılımcılar söz alabilecek. 

Festival bünyesinde bu yıl bir de fotoğraf sergisi düzenlenecek. Fotoğrafçı Yasemin Karslı’nın ‘İş Başında’ adlı emek fotoğrafları sergisi 15 Haziran’da Abney Hall’de, 16 Haziran’da The Trinity Center’da, 17-23 Haziran tarihleri arasında Gik-Der’de, 24 Haziran’daysa Dalston Eastern Curve Garden’da izleyicilerle buluşacak.

Festivalle ilgili tüm bilgilere, görsellere ve yüksek çözünürlüklü tanıtım videolarına www.iff.org.tr adresinden ulaşmak mümkün


Emrullah Turanlı İle Fourwinds’i Konuştuk  Atatürk Evi’nde Restorasyon Başlıyor
Çilek’te Yaz Kampanyası Başladı  Ikea’dan Babalar Günü’ne Özel Hediyeler!
Maximoon’da 79 Bin Liraya Residence Havalar Isınmadan Klima Satışları Patladı!
Samsun Towers’ın Temeli Atılıyor Dekorasyon Önerileri Yeni Evlilerin İçini Ferahlatacak
Opera Tiyatro Ve Sinemalara Mescit Sahillere ‘Dolgu’ Kolaylığı
Taşyapı’nın Yeni Projesi Fourwinds Çevreyi Güzelleştiren Ofis Projeleri
Tamer Özyurt: “Kdv Uygulamasını Destekliyorum” Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu
Reef Terrace Bodrum’da Bodrum Kalesi Manzarası Her Yıl 42 Milyar Lira Finanse Edilecek’
Yeraltına Stad Yapacaklar Ruhsatı Alınmış Gayrimenkuller Alıcısına Kar Ettiriyor
Motoart Dekorasyon Trendine Uçak Malzemelerini Ekledi! Dome Residence’ta 1315 Tl Taksitle!
Havalar Isınmadan Klima Satışları Patladı! Ankara’da Karma Proje Devrimi
Dekorasyon Önerileri Yeni Evlilerin İçini Ferahlatacak! Banliyö Hayatını Yaşamak İsteyenlere!
Flora Suites & Office’de 4 Bin 500 Dolara Toki Turkuaz Polsan’da 650 Tl Taksitle!
 Bu Konaklar Ömrünüze Ömür Katar “Beykonak Evleri” Toki Ve Venezüella Anlaşma Aşamasında!
 Arma Business Life’ta 137 Bin Liraya! Antalya’daki 2b Arazileri İçin 9 Bin Başvuru Yapıldı
Flora Suites & Office’de 4 Bin 500 Dolara İstanbul’un Finans Merkezi Olabilmesi İçin Yasa Çıktı
Bu Konaklar Ömrünüze Ömür Katar “Beykonak Evleri” Kentsel Dönüşüme Vergi Ayarı
 Arma Business Life’ta 137 Bin Liraya! Bankalar 2b’den Pay Alma Telaşında
 Bomonti Modern Palas’ta 420 Bin Dolara! Atlantis City’de 285 Bin Lira’ya 3+1
Stüdyo 24, 68 Bin Lira’dan Başlıyor Crown Tower’da Son 40 Daire, 40 Ay 0 Faiz
Türkan Şoray Evteks Fuarı’nda Hareme Girdi! Next Level’da 3.3 Milyon Tl’ye Penthouse!
Esenyurt’tan Kaçan Kaçana Newista Life 30 Aya 0 Faiz Uyguluyor
İhlas Marmara Evleri 3 Projesinde 3+1′Ler 297 Bin Lira Aris Park Residence’da 999 Tl Taksitle!
Seda Sayandan Sosyal Sorumluluk Projesi ! Japonya’dan Örnek Alınacak
Vialand Avm Eyüp 2013′Te Açılacak! Türk Şirketler Azerbaycan’ın Yeni Yüzünü İnşaa Ediyor
Sinpaş Bomonti Time Residence Tanıtıldı! Japonya’dan Örnek Alınacak
İnönü İçin Karar Çıktı Tapu Dairesine Gitmeden Ödemenizin Yapın !
Next Level’da 3.3 Milyon Tl’ye Penthouse! 2 B Öncesi Rekor Satış