Ekonomi
06 Oca 2016 18:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:17

isbul.net 2016 Yılının Popüler Mesleklerini Açıkladı!

isbul.net yakın gelecekte popüler iş mesleklerini açıkladı. Bakalım 2016 yılında hangi meslekler bize göz kırpacak ve hangi popüler bildiğimiz meslekler unutulmaya yüz tutacak.

2011 yılında kurucusu olduğu ve bugün halen yönetim kurulu başkanı olarak isbul.net şirketinde görev alan Ömer Gezer, 2016 yılında geleceğin trend meslekleri hakkında bilgiler verdi. “Gelişen ve değişen dünya şartlarının ekonomiye bağlı olarak arz-talep dengesini doğurduğunu, insanların alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçmediğini, çok çabuk tüketen bir toplum haline geldiğimizi vurgulayan Gezer, geleceğin parlak mesleklerine ilk ışığı yaktı. 

Bilişim Sektörü 2016 Yılında Zirvede Olacak!
Bilişim sektörü tüm dünyada yaygın hale gelecek. Amerika Birleşik Devletlerinde bu oran 2016 yılının başlangıcında %28 olacak. Avrupa ülkelerinde bu gelişmenin yansımaları ülkemizde de hissedilebilir bir özellik kazanacak. Yazılım uzmanı, Asp.Net Developer, Front - End Developer, Seo Uzmanı, Dijital Medya uzmanı gibi iş ilanları en çok aranan pozisyonlar arasında olacak.

Manikürcü - Pedikürcü
Bu başlığı okurken şaşırabilirsiniz ama manikür ve pedikür deyip geçmeyin. Son 1 yılda büyük şehirlerde açılan merkezlerin sayısı 8742. 2016 yılında bu meslekler adından oldukça söz ettirecek. Üstelik maaşları da hayli iyi olacak. Beni ne doktorlar mühendisler istedi tarih mi oluyor ne dersiniz!

Bakıcılık Hizmetleri
Ülkemizde giderek genç nüfusun azalması ve hastalıkların artması, buna bağlı kadın çalışan sayısının giderek pazar payında yükselmesi, çocuk bakıcılığı, yaşlı bakıcılığı, evde bakım hizmetlerini oldukça popüler bir hale getirmektedir. Türkiye’de bugün bakıcılar artık Euro ve Dolar Üzerinden işlem görüyor. 2016 yılında her eve lazım bakıcı hizmetleri oldukça revaçta olacak.

Garson-Barmen - Barista
Son yıllarda pazarda en çok büyüyen sektörlerden biri de fastfood, kahve ve çay satan kurumsal kafeler. Başta AVM’lerde olmak üzere, sayıları giderek artan kurumlar 2016 yılına girerken en çok aranan pozisyonlar arasında garson olduğunu ve kolayca bulunmadığını belirtti. Garsonlar 2016 yılında ve ilerleyen yıllarda yıldızı parlayan meslek grubu içinde yer almayı başardı.

Güzellik Uzmanı - Estetisyen
2016 yılına merhaba diyen bir diğer meslek ise güzellik uzmanı, cilt bakım uzmanı, estetisyenler oldu. isbul.net veri tabanında 2015 yılına veda ederken, estetisyen kurumlarının sıklıkla verdiği ilanlar baz alınarak 2016 yılında parlayan iş pozisyonu arasında güzellik elemanı ve cilt bakım uzmanları adından hayli söz ettireceğe benziyor.
 
 
Gayrimenkul Danışmanlığı
Emlak sektörünün hızla gelişim gösterdiği ve Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde var olan, konut ve inşaat projelerinin satışı pozisyonunda görev alan gayrimenkul satış danışmanları hem sabit maaşlarıyla hem de prim usulü ile çalıştıkları için paraya para demeyecek.

Kişisel Bütçe Danışmanlığı - Rehberlik
2016 yılında ülkemizde devlet teşviki ile projelerine maddi destek almak isteyen pek çok kişi danışmanlık firmalarına başvuru yapacak. Bu danışmanlardan biri neden siz olmayasınız. 2016 yılında devamlılığını uzun süre sürdürecek bu meslek maddi manevi iyi kazançlar elde etmenizde önemli rol oynayacak.

2016 yılında işsiz kalmaktan korkmayın. Analizlerinizi ve gözlemlerinizi sınamaktan korkmayın. İş bulurum düşüncesi ile iş bulunmaz. Adım attıkça ancak hedefinize ulaşabilirsiniz. Yeni yılda herkesin temennisi sağlık, mutluluk, huzur barış ve kardeşlik yılı olmasıdır. Bu kavramları bir araya getiren tek etken ise çalıştığınız ya da arayıp da henüz bulamadığınız iş pozisyonunda saklı. İnsanlar hayatlarını idame etmek için mutlaka çalışırlar.

İş bulmanın uzun süre istikrarlı çalışmanın belli püf noktaları vardır. İş arama süreçlerinin, yorucu, stresli olduğunu hepimiz bilmekteyiz. İş aramalarınızı doğru kanallar üzerinden yaptığınız takdirde aradığınız işi kolayca bulabileceğinizden şüpheniz olmasın. İş aramalarınızı, en güncel iş ilanlarını isbul.net üzerinden rahatça zorlanmadan sağlayabilirsiniz. Çünkü isbul.net dünya kalite ödüllü bir site olmasının yanında iş aramalarınızda dünyada ilk ve tek olma özelliği olan Yakınımda iş bul özelliği ile sizi yeni yılda yepyeni uygulamasıyla yalnız bırakmıyor. Yeni yılda yakınızda iş bulun.
Hemen sizlerde yeni yılda kendinize şans tanıyın. isbul.net adresine girerek lokasyonunuza yakın iş ilanlarını haritadan görerek, kilometrelerinizi hesaplayarak bulun. Geri sayım başladı. Türkiye’nin en güncel iş ilanlarının yer aldığı ve herkese uygun iş ilanlarının bulunduğu isbul.net adresini ziyaret ederek, iş bulmanın net adresinde yeni yılda işinizi kolayca bulmanın rahatlığını yaşayın.